välja den bästa ränta inteckning ränta

En av de viktigaste aspekterna av att köpa en fastighet är inteckning ränta som du kan få. När allt du ser att låna det belopp som krävs för din fastighet till lägsta möjliga kostnad.

Standard rörlig ränta är den typiska ränta som långivare använder och det är i allmänhet det dyraste alternativet för låntagaren. Den standard rörlig ränta är den räntesats som bestäms av långivaren som kanske löst kopplad till Bank of England basränta med en marginal som normalt ca 2%.
Om du är på en standard rörlig ränta så kan du märka att vissa långivare vilja att involvera eventuella räntehöjningar med effekt genast. I varje fall den standard rörlig ränta är inte det billigaste alternativet (baserat på omständigheterna). Som en oberoende mäklare kan vi hjälpa dig att dra nytta av eventuella cut-priserbjudanden från andra långivare.

En fast ränta är precis som det kallas, är den räntesats som fastställs under en viss tidsperiod, vanligtvis mellan 1-5 år. Fast ränta inteckningar är i allmänhet lättare att hantera eftersom du vet hur mycket som behövs för att de månatliga återbetalningarna på din inteckning. Den fast ränta inteckning är idealisk för människor som kanske under finansiell stress och behöver veta var de står från check för att betala check. Fast ränta inteckningar är också lämpliga om intresse kommer att öka under de första åren av en inteckning. Var medveten om att inteckning leverantörer är vanligtvis ett steg framåt för att justera fasta priser därefter. En fast ränta inteckning innebär att du kan hamna fastnat med att betala mer än andra om räntorna faller under den siffra du har justerat din att.

Specialpriser är en procentsats av långivare rörlig ränta, så dina återbetalningar kommer att stiga och sjunka i enlighet med långivare normala men du kommer att betala med en lägre skattesats än en enligt tidsperiod. Detta är perfekt för första gången köpare som ett rabatterat inteckning kan ge dig några års andrum. A 1 -2% rabatt är mycket bra om det inte finns något lås i period efteråt, med fördelarna av detta kommer möjligheten att remortgage med en annan långivare när diskonteringsräntan perioden lider mot sitt slut. Tyvärr kan du ofta hitta du är låst i ytterligare ett par år på rörlig ränta så att du inte kommer att kunna få ut av denna typ av affär om du inte är beredd att möta enorma inlösen påföljder. Rabatt inteckningar ger god valuta för pengarna – men bara om det inte finns någon bindningstid när rabatten har kommit till ett slut.

Ett räntetak kommer att sätta ett hinder för din ränta du betalar över en viss tidsperiod. Om långivare rörliga räntan överstiger räntetak så är det här du kommer att dra, men om räntan understiger räntetak då du kommer att betala samma som många andra.
Utjämnade priser kommer att binda dig till en inteckning för en viss tid, vanligen mellan 1 och 5 år men nyligen har det skett en introduktion av utjämnade inteckningar för 25 år i taget.
Utjämnade priser ger dig en mix av fördelarna med fasta priser och de rörliga räntorna är återigen något som förväntas i gengäld för detta, är det räntetak troligen högre än någon fast ränta du kan få. Liksom fasta priser på räntetak kommer att göra ekonomiskt förnuft för dem som är ekonomiskt drabbade.

Tracker priserna tenderar att följa Bank of England räntan med en marginal antingen över eller under den takt, detta beslutas av långivaren.
Hur kommer räntan att debiteras? Att ignorera den typ av ränta du väljer att gå med en viktig fråga att ställa är hur ofta är intresserade beräknas. Om du väljer att gå till en inteckning där räntan beräknas dagligen då du kommer att hitta dig själv att betala mindre ränta under en tid eftersom varje utbetalning kommer att minska mängden du är skyldig. Bytesbalans och flexibla inteckningar ut ränta dag för dag. Om räntan beräknas månadsvis kan du sluta betala mer och du kan sluta vänta en månad efter en betalning görs innan räntan räknas. Men vissa långivare har sin fot i dörren genom att beräkna räntan på det belopp som i början av året och det kan göra en stor skillnad för det kapital minskade under 12 månader. Det innebär också att om du gör ett extra stöd minska din inteckning kan det vara upp till ett år innan detta minskar mängden ränta du debiteras.

Du kan jämföra bolån genom att titta på hur mycket du måste betala varje månad. Låt dig inte luras av senaste headline priser som de kan vara missvisande eftersom vi vet att olika företag ut olika räntor på olika sätt. Den idealiska målet är en konkurrenskraftig ränta som bär inga inlösen påföljder så att det är billigare att flytta din inteckning någon annanstans om mer attraktiva inteckningar blir tillgängliga.

Av leverantörer lag inteckning måste tillhandahålla en årlig procentsats (APR) för sina produkter. Den illustrerar den verkliga underliggande räntan, inklusive alla avgifter, över hela lånets löptid. Detta innebär att den justerar för saker som årligen debiteras ränta. Jämföra ränta på ett lån mot en annan kan också hjälpa dig att få en bättre känsla för vilka är de mest konkurrenskraftiga.