välja den bästa inteckning – vad som är rätt för mig

15 år eller 30 år? Fast eller justerbar? Coke eller Pepsi? Ok, så kanske det sista man har ingenting att göra med att köpa ett hem, men det finns en hel del viktiga frågor du måste ställa dig själv när man tänker på att ta ut en inteckning. Inte bara bör du använda din förhandlingsförmåga för att få bästa möjliga kurs, men du bör också se till att du får in den bästa inteckning möjligt för din situation. Med detta i åtanke, låt oss ta en titt på några tips för att välja den bästa inteckning för dina behov.

15 år eller 30 år? Dessa är de två vanligaste typerna av lån, med en majoritet av bolån nuförtiden är den 30-åriga sorten. Den stora tror att tänka på när man beslutar längden på lånet är att ju längre lånet, desto mer ränta du ska betala. Detta intresse kan köra in i tiotusentals dollar mer för längre lån – förmånen är din månatliga betalning kommer att bli mindre. Generellt sett, om du är i bra form ekonomiskt och kan lätt råd med det du ska gå för 15-årigt lån. Om du just har börjat, eller har andra ekonomiska förpliktelser, gör ett 30-årigt lån förmodligen mer meningsfullt. Du vill aldrig vara i en situation där du måste kämpa för att göra ditt hus betalning varje månad!

Kom också ihåg, oavsett om du väljer 15-år eller 30 år för din inteckning notera, är den ränta du betalar kommer att spela en nyckelroll. 30-åriga anteckningar har typiskt högre än 15-åriga anteckningar. Så, återigen, om du har råd med det, kan den 15-åriga not erbjuda de bästa flighterna, och i kombination med ett par punkter kan verkligen hjälpa dig att få ditt hem lönat sig utan att drabbas av massiva räntekostnader.

Nästa stora fråga är fast eller justerbar ränta inteckning? Jag är säker på att vi alla har hört nyheten om människor hamnar i problem med ARM: s (justerbar ränta inteckningar) nyligen. Vad nyheterna inte berätta är dessa människor aldrig uppmärksammat vad långivare och riktiga proffs egendom har sagt i åratal. ARM: s är bara värt är när du planerar att vistas i huset för mindre än 10 år (på ett 30-årigt inteckningslån) typiskt. Det är något där du verkligen har att jämföra sida vid sida fast med en arm för att se var den kritiska punkten är. ARM: s bör aldrig användas för att köpa ett hus du kan inte råd med på antagandet att du kommer att tjäna mer pengar i framtiden när de justerar. Ingen av oss vet vad framtiden kan hålla och köpa mer hus än vi lätt råd med nu är alltid ett recept för katastrof.

När du är shopping för ett hus och en inteckning bör du alltid hålla tre saker i åtanke: 1) Vad är det absolut bästa kurs jag kan få? 2) Vilken längd vill jag det hjälper mig att minimera min totala kostnaden, men också inte sträcka min budget också tror? Och 3) Hur länge planerar jag på att vara i det här huset? Att veta svaret på dessa tre frågor kan hjälpa dig att göra en mycket bättre inköpsbeslut och hjälpa dig att få bolån som gynnar dig mest.