välja den bästa inteckning planer

Viktiga frågor som du måste ställa långivarna och dig själv när man köper en inteckning, är om traditionella fast ränta inteckningar, justerbar ränta inteckningar, graderad Betalning inteckningar, två steg inteckning och FHA inteckning. Du kanske undrar vilken typ av inteckning för att välja. Bestämma vilken typ av inteckning i allmänhet beror på dina behov. Det finns olika typer av lån, alltså att välja rätt inteckning är viktigt och man bör definitivt göra en forskning. Den första frågan är hur länge tror du att du kommer att bo i ditt hus? Den tid som du tillbringar i ditt hus kommer att spela en viktig roll för att bestämma rätt lån. Om du planerar att vara i ditt hus för cirka 5 till 7 år eller mindre än detta, så ska du definitivt överväga en justerbar låneräntan. Om du planerar att leva på i 20 till 30 år, därefter fast ränta inteckning är bäst.

Nästa fråga blir riskerna. Om du är den typ av köpare som vill veta hur mycket du kommer att spendera varje månad för inteckning sikt, vanligen en fast ränta inteckning kommer att vara bäst. Denna typ av lån kommer dock att få högre räntor. Och om du är redo att ta risker för svängningar med räntesatser, då du kommer att kunna få en lägre ränta. Vilka är dina förväntningar mot inkomsten? Alltid planera för din framtid, förväntar du dig en långsam, regelbunden eller dramatisk ökning av din inkomst under de närmaste två åren? Om du väntar en stor ökning i intäkter, då en graderad betalning inteckning kan vara det bästa alternativet. Så hur mycket pengar är tillgänglig för de initiala utgifter? Om du fick tillräckligt med resurser, då kanske du vill göra större avbetalningar för att sänka din månatliga betalningar. Genom att ha högre månatliga betalningar, kanske du kan skära ner lånetiden till 15 år för att betala tillbaka det förr.

Bortsett från detta, det finns många andra faktorer som kommer att påverka ditt beslut (ar). Den effektiva räntan är mest sannolikt att vara det bästa sättet att göra “äpplen till äpplen” jämförelse av långivare. Den effektiva räntan visar kostnaden för krediten i årstakt och som innefattar alla avgifter som, bortsett från räntan. Också ta reda på om räntan långivaren kommer att tilldela och hur länge långivaren kommer att försäkra det. Får några åtaganden i skrift, som med alla transaktioner om det inte är i papper, då det innebär att det inte existerar. De punkter och avgifter kommer också i hög grad varierar, och därför ser ut på de dolda avgifter. Se till att långivarna avslöja alla de avgifter och fråga hur mycket de tar betalt, och vad är de avgifter inkluderade och exkluderade. Sist men inte minst, kolla långivaren rykte. Lita inte enbart på någon annans referens eller råd. Om “du” tror långivaren är utmärkt, så du kan lita på honom. Alltid göra din forskning och tänka två gånger innan du gör något.