välja den bästa inteckning bankerna när du är en inteckning mäklare

Med de branta förändringar som lämnat inteckning industrin upprullning, hur kan en mäklare eller lån officer vet vilka små och medelstora bolåneinstitut kommer att vara runt i morgon? Medan det finns många faktorer som avgör framgång, presenterar denna artikel fyra nycklar som kan hjälpa en inteckning långivare fortsatt stark i dessa turbulenta tider. Sådana långivare kommer att kunna ge bättre service till sina mäklare och är mer benägna att stanna kvar i verksamheten. För mäklarna innebär att istället för att försöka upptäcka en ny långivare, kan de tillbringar sin tid att hitta och stänga fler lån.

Dessa fyra nycklar till framgång är:

• diverse låneportföljen
• Anpassning låneprogram till den föränderliga miljön
• Automation möjliggör priserna konkurrenskraftiga med top-tier långivare
• Teknik i linje med kraven i andrahandsmarknaden investerare, vilket leder till bättre kvalitet lån

Hypotekslångivare skapar låneprogram som uppfyller en mängd olika låntagare ekonomiska situationer. Ju fler program de tillhandahåller, desto bättre möjligheter låntagare har att kvalificera sig för ett lån som uppfyller deras behov. Leta efter en långivare som erbjuder en stor portfölj av lån produkter och har snabbt kunnat anpassa sina låneprogram för att uppfylla kriterierna för andrahandsmarknaden långivare. Detta är viktigt, eftersom om riktlinjerna inte är uppfyllda, då en investerare inte kommer att köpa lånet, vilket resulterar i att långivaren har mindre kapital för att finansiera ytterligare krediter.

Kopplat till processen att ändra riktlinjer låneprogram är sätter dessa riktlinjer i en automatiserad underwriting systemet (AUS) som använder de programmerade riktlinjer för försäkring avseende lån på några sekunder, så snabbt att säkerställa att låntagaren är berättigad till ett särskilt låneprogram. Genom att snabbt anpassa sina låneprogram och utnyttja en AUS, kan långivaren bidra till att mäklare lämna säljbara lån. Detta kommer att bidra till att hålla långivaren stark och priserna ner.

En tredje framgångsfaktor är att automatisera flera processer och införliva emissionsgarantier i utlåningen arbetsflödet. På så sätt långivaren minskar kostnader och ökar dess effektivitet, vilket även tillåter att tillhandahålla konkurrenskraftiga priser. Bra priser är ett incitament för mäklare att använda denna långivare och bidra till långivaren styrka.

Om du är en mäklare letar efter den bästa grossist långivaren, se vem du väljer använder de fyra knapparna som anges ovan. Om du gör det betyder att du kommer att kunna tjäna mer pengar på kortare tid.