välja bolåneinstitut

Det finns många typer av bolåneinstitut och var och en fokuserar på en speciell del av marknaden.

seller-finansierade

Säljaren av fastigheten erbjuder finansiering till en köpare. Denna typ av arrangemang är mycket riskabelt. De flesta säljare tjänar på låntagare två gånger: först, från ren försäljning av fastigheten, och andra, från intresse lånade pengar.

sparande och lån

Dessa bolåneinstitut använda besparingar för privata investerare att tillhandahålla bolån. De är en av de största inteckning leverantörer i landet.

Mortgage Bankers

Här är en tumregel att hantera Mortgage Bankers: ju större banken, desto bättre de skattesatser som de kan erbjuda. När man arbetar med inteckning bankirer, måste du vara medveten om det faktum att de kommer att kontrollera lånet genom hela processen, från emissionsgarantier till service och även till försäljning på andrahandsmarknaden.

inteckning mäklare

Mäklare är de som säljer lån för långivare, såsom inteckning bankirer. I lånet distributionsnät, är de på skyltfönster. Det är möjligt att hitta en bra inteckning mäklare genom vänner, arbetskamrater, och online-sökningar.

kreditföretag

Dessa ägs av medlemmarna och det är just av denna anledning som de ger bra priser och tjänster. De verkar på ett liknande sätt som inteckning bankirer.

Nedan finns viktiga saker att tänka på när du handlar för bolåneinstitut.

hitta bolåneinstitut

Det är lätt att hitta bolåneinstitut. Om du vet att en fastighetsmäklare, be denna person att rekommendera en långivare till dig. Om du känner någon som köpt en hem alldeles nyligen, be honom eller henne om en remiss. Slutligen, om du har en telefon och en telefonkatalog, slå sedan på de gula sidorna. Par detta med att hålla utkik efter annonser i tryckta medier och etermedier.

Det är det amerikanska handelsdepartementet som utfärdar licenser för bolåneinstitut.

minska namnen på din lista

Att sålla ut namnen på din lista, ring Department of Commerce eller kolla deras hemsida. Gå till delen märkt Consumer Info & Services och klicka på brottsbekämpande åtgärder. Du kommer då att finna en lista på alla åtgärder som vidtas mot bolåneinstitut.

Department of Commerce uppdaterar sin lista över bolåneinstitut med klagar och kränkningar. Det har befogenhet att offentligt tillrättavisa en inteckning långivare för att inte följa reglerna. Skulle en annan incident som kräver statligt ingripande inträffar, kan institutionen välja att återkalla eller tillfälligt inteckning upphovsmannen är.
hitta de bästa priserna
Jämförande inteckning diagram skrivs ut i lokala tidningar “fastigheter sektioner. Detta är ett bra ställe att leta efter en inteckning långivare. Ring bolåneinstitut som intresserar dig och ställa följande frågor:

Ett. Är dessa de bästa flighterna och termer som jag kan kvalificera sig för?
2. Är jag berättigad till en bättre lån produkt som du inte erbjuda mig?
Tre. Kommer jag göra bättre med en annan inteckning långivare?

Ta dig tid att shoppa runt för bolåneinstitut. Att hitta en inteckning långivare är lika viktigt som att hitta ett hem själv. När allt låntagarnas relationer med bolåneinstitut varierar mellan 15 till 30 år. För att relationen ska hålla så länge, måste det vara en match made in heaven.