Välj din långivare klokt

Kom ihåg att billigare inte alltid betyder bättre. Om en inteckning produkt verkar för bra för att vara sant, än det bara kan vara.

Det finns bokstavligen tusentals bolåneinstitut i hela USA, och inteckning industrin är mycket konkurrenskraftig. Så när du börjar shoppa runt, fortsätt med försiktighet.

Den refinansiera boom i slutet av 1990-talet lockade en hel del folk i inteckning industrin. Det är av denna anledning, att många av de Lånerådgivare du kan göra med saknar erfarenhet. Denna oerfarenhet kan få dem att erbjuda dig en produkt som de inte kommer att kunna följa upp med.

När jag hade ursprung lån, handlade jag med många en kund som berättade sin skräckhistoria att gå till stängning, och finna att deras dröm om att köpa ett nytt hem hade förvandlats till en mardröm, eftersom lånet aldrig gjort det i tabellen.

Av dessa skäl, och dessa skäl ensam, fortsätter jag att betona vikten av att utbilda dig själv.

Ju mer du vet om branschen, kommer bättre du. Inte rusa in i att köpa ett hem, ta den tid du behöver för att utbilda dig själv.

Och glöm inte att shoppa, bara se till att allt du säger muntligt, har du verifierat skriftligen, annars är allt värdelöst. När du får det skriftligt, se till att gå över den med en fin tand kam.

Kom ihåg att billigare inte alltid betyder bättre. Om en inteckning produkt verkar för bra för att vara sant, än det bara kan vara.