val för billån

1) fast ränta inteckning
Fast ränta inteckning är de med räntor som förblir densamma tills lånets löptid upphör. För konsumenter som letar efter en stabil takt som inte kommer att uppleva ränteförändringar, är detta hem hypotekslån en hel del.

En favorit bland första gången husköpare och pensionärer, kan det hjälpa till att organisera och finanser budgetering och samtidigt skydda konsumenterna från höjning av räntenivån. Denna typ av finansiering för hem inteckning är bäst för konsumenter som planerar att stanna i sina hem för mer än 5 till 7 år.

2) Justerbar ränta inteckning (ARM)
Justerbar ränta inteckning, eller helt enkelt ARM, är en typ av finansiering för billån där låntagare och långivare överens om en viss ränta som periodvis kommer att förändras. Räntorna kommer att stiga eller falla, vanligen med avseende på ett visst index.

Fördelen med en ARM är att den ursprungliga räntan är oftast lägre än en fast ränta inteckning. När räntan går ner, så kommer dina betalningar. Om du planerar att hålla ett hem för en kort period, är denna inteckning finansiering är lämplig för dig.

3) ballong inteckning
En ballong inteckning är ett lån som skrivs av under längre tid jämfört med lånet. En ballong inteckning har vanligtvis en 15-årsperiod, som skrivs av över 30 år för att göra månatliga betalningar kontrollerbar. När 15-års löptid upphör, måste du betala hela skuldbeloppet av lånet i en stor summa, som kallas “ballong betalning”.

När du planerar att hålla ditt hem för en kort tid, kan detta vara en praktisk finansieringsplan. Men se till att fråga när termen slutar att förebygga eventuella ekonomiska problem.

4) statliga lån
Genom statliga långivare såsom Veterans Administration (VA) och Federal Housing Administration (FHA), tillåter statliga lån ofta konsumenter med en lägre handpenning jämfört med traditionella banklån.

VA lån är perfekt för veteraner. Statliga lån är också lämpliga för konsumenter som köper billigare bostäder med mindre avbetalningar.

5) Cabriolet ARM (justerbar ränta inteckning)
Cabriolet ARM börjar oftast ut som en vanlig arm, och sedan ger dig en möjlighet att låsa fast ränta utan refinansiering. Dock kommer det här alternativet endast erbjudas efter en viss tid.

Att känna dina finansieringsalternativ för billån kan spara pengar genom att förhindra höga räntor och ogenomförbara planer betalning. Se till att ställa frågor för att lära sig vilka finansieringsplan bäst passar dina behov.