vägledning om vanliga mekaniken i ett hem inteckning

Att ta en inteckning är enklare än många förväntar sig. Det är helt enkelt ett lån som tas ut från ett finansiellt institut vanligen en bank som kommer att användas av låntagaren för att köpa en fastighet. Huset hålls som säkerhet ifall du misslyckas med att betala tillbaka lånet med ränta i föreskriven tid och sätt. Det ursprungliga beloppet kallas en princip. Om hemmet inteckning inte betalas på utsatt tid och mode huset i fråga är övertagen och återvände till den finansiella institutionen.

Det finns många olika hypotekslån produkter som erbjuds med ändrade räntor och betalningssätt. De två vanligaste typerna är fast ränta och justerbara bolån ränta. Med fast ränta billån, är din månatliga betalningar för den tid som pre-beslutat och det kommer inte fluktuerar uppåt eller nedåt även om marknadsräntorna kan förändras. Justerbar priser kan börja med en räntebindningstid som slutar vanligtvis i ett år eller två, och därmed kommer priserna att decidedperiodically baseras på förändringar i ränteläge. Fast ränta erbjudanden är utmärkt under perioder med lite ränta, särskilt om priserna förutspås att gå upp inom en snar framtid. Justerbar priserna är gynnsamma för perioder med hög ränta som du skulle få inteckning du väljer nu och dra nytta av hastigheten minskar.

Även om du kan få en inteckning för nästan en livstid, är regeln att stora besparingar på dina betalningar för att minska lånet så fort som möjligt. Comsumers kan anta att de bara kunde betala klumpsummor när de kommer till pengar, vanligen de upptäcker något annat sätt att punga ut pengar än att betala av inteckningen. Så det skulle vara klokt att ha en kortare löptid inteckning i början om du kunde hantera de extra utbetalningar varje månad

Helst är det tillrådligt att få en inteckning lånelöfte innan du börjar hus jakt. Detta är ett steg som gör att du kan lära dig om du har rätt till en inteckning i förväg lämna in en fullständig ansökan. Många långivare erbjuder förhandsgodkännande av bolån som inte bara är viktigt för komforten av köpare och säljare av huset, men även för att fastställa rätt lånebeloppet. På så sätt kan du se vilka hus är genomförbara i din låneram.

Du bör spara lite extra pengar än handpenning att skaffa ett hus, eftersom inspektion, utvärdering, juridiska, undersökning, avgifter certifikat, lokala och statliga skatter, försäkringar och rörliga kostnader kan också tillämpas. Din budget ska stå för att rymma alla dessa möjliga kostnader. Månatliga återbetalningen består av mer än bara principen belopp och ränta. Privata försäkringar för hypotekslån, sakförsäkring, livförsäkring och vissa andra skydd kan behöva betalas. Så du vill tillåta lite mer för dessa i din månatliga utgifterna.