vägledning och tips för inteckning ändring under Obama regler

Enligt ekonomisk Recovery Act av 2009, kan villaägare som är i ekonomisk nöd ändra nu sina bolån till vänligare och lätt att hantera termer som gör det möjligt för dem att hålla sig flytande ekonomiskt samtidigt behålla sina hem. Enligt denna nya lagstiftning, kan du ändra villkoren för din inteckning för att få en lägre ränta och lägre månatliga betalningar som kommer att ge dig självförtroende och finansiering behövs för att bo i ditt hem.

Mortgage modifiering har utarbetats speciellt för dem som hotas av utestängning eller har svårt att göra sina månatliga inteckning betalningar och skiljer sig från inteckning refinansiering som finns under samma lagstiftning (för villaägare som inte är bakom på sina bolån men kan inte refinansiera på grund av sänkt marknadsvärden för sina hem).

hur fungerar inteckning modifiering arbete?

Mortgage modifiering under Obama lagstiftning som antogs i början av 2009 är tillgängligt för villaägare som uppfyller riktlinjerna enligt lagen. Du måste ha tagit ut din inteckning före den 1 januari, 2009. Hemmet inteckning som du kämpar för att betala måste vara på din primära bostad, vilket innebär att fritidshus och andra sekundära bostäder inte uppfyller kraven för modifiering enligt denna lagstiftning.

Den inteckning i fråga som du vill ändra måste vara din första inteckning, inte en andra inteckning eller hem kapital lån, som de ofta kallas. Du kan inte skyldig mer än $ 729.500 på ditt hem och du måste finnas i hemmet för att kvalificera sig för modifiering under nya villkor. Din ekonomiska situation måste dokumenteras fullt ut i din egen handstil och skickade med din ansökan. Du måste också tillhandahålla dokumentation av din lön, inklusive skattedeklarationer och paystubs.

För de husägare som är skyldiga mer än femtio fem procent av sin månadsinkomst för gäldenärer för alla sina sammanlagda skulderna, måste inteckning innehavare samtycker till att delta i kredit rådgivning i syfte att bilda bättre vanor och pengar ledningskompetens. Om du uppfyller dessa kvalifikationer och är villiga att producera erforderlig dokumentation och lämna in till de övriga förutsättningarna i programmet, kan du få en modifierad inteckning.

välja ett företag inteckning modifiering och undvika bedrägerier

Bestämma vilken bank att gå igenom för din inteckning modifiering kan vara svårt. Men de flesta av bankerna, låneinstitut och kreditföretag som deltar i denna regering sponsrade programmet erbjuder en liknande affär. Typiskt absorberar banken modifiering kostnader, såsom titel sökningar och advokatarvoden. Banken får ersättning av staten för dessa kostnader. Ett varningens ord till villaägare som funderar modifikation: det finns långivare där ute som är skandalöst och det finns en myriad av bedrägerier där ute när det kommer till detta program.

Alltid går med en pålitlig och ansedd långivare, i motsats till ett företag som plötsligt har sprang upp från ingenstans när denna lagstiftning passerade. De flesta av dessa ändringar är endast avsedd att pågå i fem år för att göra husägare betala mer än 31% av sin bruttoinkomst mot sina lån, vilket ger dem tid att komma ikapp och få ordning på sin ekonomi i den nya ekonomin. Var misstänksam mot alla långivare som erbjuder dig ett belopp att betala mindre än 31% av din bruttoinkomst.