vägleda till överutbetala din inteckning

Mortgage overpayments

Om du? Ve fick en extra bit av pengar kringspridda, det första alternativet som kan kommer att tänka på är att betalar för din inteckning. Genom att betala mer än den föreskrivna inteckning återbetalning varje månad du urholka det belopp du är skyldig snabbare, vilket minskar den ränta du betalar och eventuellt knackar år bort din inteckning sikt.

En låntagare med en £ 150.000 tracker inteckning har sett sina månatliga återbetalningar droppe med nästan £ 400 eftersom räntorna kulminerat. Om de använde denna extra pengar att betalar sina lån varje månad, och fortsatte att betalar för det med samma belopp för resten av perioden, kunde de betala tillbaka sina lån 11 år tidigt på ett 25-årigt inteckningslån.

För-och nackdelar

Samtidigt som inteckning gratis 11 år i förväg kan låta som ett mycket lockande utsikter, finns det flera saker som måste beaktas innan du går denna väg.

1) Medger din bolåneinstitutet dig att göra stora utbetalningar eller kommer du att straffas för detta? Det? Är ingen idé att använda din extra pengar för att betala extra av inteckningen varje månad om detta kommer att utlösa straffavgifter.

2) Det är värt att ta reda på om du kan få tag på pengarna igen om du behöver. Vissa inteckningar möjligt för människor att låna tillbaka pengar de? Ve överbetalda i samma takt. Andra tillåter människor att ta betalt semester upp till det belopp som de? Ve överbetalda. Men på vissa erbjudanden, när pengarna? Ar använts för att betala ut lånet, kan låntagaren inte få det tillbaka utan remortgaging.

3) Folk i allmänhet rekommenderas att återbetala skulder med de högsta räntorna först. Så det kanske inte vettigt att prioritera göra overpayments på din inteckning, om du har utestående kreditkort eller lån skuld som du? Åter betala tvåsiffrig ränta.

4) Sedan kreditkrisen först slog, har långivarna varit att öka storleken på de insättningar eller stakes equity människor behöver för att kvalificera sig för de mest konkurrenskraftiga bolåneräntor. Samtidigt faller huspriserna menar folk nu har betydligt mindre eget kapital i deras egendom än de gjorde för ett år sedan.

Göra overpayments kan vara tillräckligt för att minska ditt lån till värdet förhållande tillräckligt för att sätta dig in i en lägre inteckning nivå, vilket sparar en ansenlig mängd på den kurs du? Ll betala när du kommer till remortgage.