vägleda till glada hyra

Top tips om att bli den perfekta hyresgästen. Det är förvisso en hyresgästen marknad. Huspriser rasar, stora insättningar och ovilliga långivare innebära att köpa ett nytt hus är uteslutet för en massa människor.

Hur att hitta rätt bostad

Att ha en snokande runt andras hus kan vara kul, men först måste du snokande runt en av dessa:

Property Mail – ofta undangömt i lokala tidningar eller tillgängliga som gratis fristående uppsatser i lokala tobaksaffärer eller fastighetsmäklare. Detta är ett bra sätt att hitta lägenheter i ditt område.

Fastighetsmäklare – Dessa har oftast en hälsosam uthyrning avdelning för dig att granska. Fråga även om de har en utskrift av aktuella uthyrningar och även lämna dina uppgifter så att du kan kontaktas när en lämplig fastighet blir tillgänglig.

Internet – den största fastighetsmäklaren fönstret i världen. Det finns många webbplatser som du kan använda och de är i allmänhet enkel att använda. Begränsa sökningen efter område, prisintervall, antal rum osv och du kommer att presenteras med lämpliga egenskaper i ditt önskade område.

Vad du ska göra härnäst?
När du har hittat den perfekta dynan, det finns ett antal saker att slutföra.

* Att betala en deposition
Räkna med att betala mellan en och två månader hyra som deposition. För att skydda dina pengar, kontrollera att den går rakt in i en stödd regering insättningsgarantin – välrenommerade fastighetsmäklare kommer att göra detta som en självklarhet. Ta en titt på vår guide till insättningsgarantin System för mer information.

* Advance hyra
De flesta hyresvärdar kommer att be om den första månadshyran upp framför så du måste ha dessa pengar (plus någon insättning) till hands innan avtal kan undertecknas.

* Läs avtalet
Läs igenom avtalet noga innan du skriver det – det är ett juridiskt dokument trots allt. Känn dig inte pressad eller förhastad. Du vill vara säker på att du har fattat rätt beslut.

* Kontrollera inventeringen
Detta är en lista över alla objekt i huset med en rapport om fastighetens skick när du flyttade in Kontrollera huset grundligt själv innan du signerar det.

* Referenser
Du kommer normalt krävs för att ge en personlig och professionell referens. Vissa organ kan även ha en referens från din nuvarande hyresvärd och bank, vilket kan kosta £ 10 – £ 20.

Tre sätt att säkerställa en smidig övergång i:

Ett. Notera mätarställningar: Såvida räkningar ingår, måste du ställa in din gas och konton el, så se till att du kontrollerar mätvärden så snart du flyttar i. Du kan hitta den billigaste lokala energileverantör genom att söka på nätet. Också, glöm inte kommunalskatt.

2. Säkerheten först: Se till att det finns nya batterier i rök och kol larm kolmonoxid och att ditt nya hem är utrustad med en brandsläckare.

Tre. Ändra adress: Låt din bank, telefonbolag, TV Licensing och andra berörda parter vet den nya adressen. Du kan också ställa in en post omdirigera tjänsten med posten, som kostar från £ 7,65 per månad. Också informera DVLA om du äger en bil. Din bil försäkringspremie kan ändras beroende på var du nu parkera bilen. Jämför bilförsäkring citat på nätet, din nya adress snitt innebära en sänkning av premierna.

komma hem hemförsäkring

En hyresvärd egen försäkring täcker bara sina ägodelar – som möbler och mattor – men det kommer inte att täcka din. Så, om du värdesätter den gitarren, PC och platt-TV, se till att du sortera ut hemförsäkring så snart du flyttar in