Vad veta om inteckningar equity release

Om du når nära pensionsåldern och inte har tillräckliga besparingar för att leva på när du inte längre kan arbeta, kan en equity release inteckning vara några stora nyheter för dig. Utan att behöva sälja ditt liv långt hem, kan du tjäna pengar på sitt värde för att finansiera din pension. Många personer tycker att de kan leva bekvämt i pension i sitt eget hem.

För de flesta människor, är ett hem sina stora investeringar. De flesta människor planerar att ha sitt hem betalas i sin helhet när de når sin pensionering år. Detta ger dem med bostäder och ingen inteckning betalning i pension. Men utan tillräckliga inkomster att leva på i pension, är kvaliteten på levande minskas.

Med en equity release inteckning du har möjlighet att få tillgång till fria egna kapitalet byggs upp i din bostad under åren. Det egna kapitalet från ditt hem kan ge dig antingen en klumpsumma, månadsbetalningar eller en kombination av båda som ska spenderas som du önskar. Det finns inga pågående utbetalningar som skall göras för frisläppandet av eget kapital, men i stället intresset rullas upp mot upplåning, som sedan återbetalas i sin helhet vid dödsfall, en flytt, eller en övergång till långsiktig vård.

Om du vill ha denna typ av lån för att hjälpa till att uppfylla dina kostnader du måste vara 55 år eller äldre. Detta kommer att säkerställa att de pengar som du tar från hemmet fortfarande kan betalas i sin helhet när egendomen har sålts. Det finns två typer av dessa inteckningar, roll-up och hem återgång planen.

Den roll-up version låter pensionärer låna pengar som är fäst vid sitt hem. Varje år, fick pengar och ränta läggs till värdet av lånet. Dessa planer allmänhet erbjuder fast ränta som inte kommer att förändras över tiden. När du eller dina arvingar sälja fastigheten, är skulden betalas och eventuellt återstående värde går till dig, om du är vid liv eller dina arvingar.

Hemmet reversion plan kan du välja hur mycket pengar som tas emot, genom att besluta om den andel av den egendom som skall säljas till äganderätten företaget. Faktorer som avgör hur mycket du kommer att få inkludera din nuvarande hälsa, ålder och värdet på din fastighet. När både du och din partner har gått på eller om du väljer att sälja fastigheten, är summan av inteckning tas från fastigheten försäljningslikvid.

Equity release kan du få de pengar du behöver för att njuta av din pension år och ändå behålla äganderätten till din egen egendom. Som fastighetsägare, betalar du inte hyra och inte ansvarig för en hyresvärd. Du har fortfarande friheten att använda din bostad som du tycker passar. Du har friheten att ha husdjur och övernattande gäster som du inte kan ha som hyresgäst i en hyresfastighet. Du kan också välja att sälja fastigheten när som helst, men man måste inse att inteckning kommer att tas från intäkterna.

En equity release inteckning tillåter personer att lämna ett arv till arvingar och samtidigt ha tillräckligt med pengar för att leva gott under sin pensionering år. De pengar som du får från inteckning hjälper dig att ha tillräckligt med pengar för att uppfylla alla dina levnadskostnader.