vad varje inteckning mäklare bör veta om säker handling testning

Om du har sålt fastigheter på Mars under de senaste åren, har du hört talas om säker och rättvis verkställighet för Mortgage Licensing Act från 2008 (som kallas SAFE Mortgage Licensing Act från 2008). Den säkra Act mandat ökade federal reglering av hypotekslån industrin, utökade tillståndskrav och yrkesansvar för upphovsmän bolån (MLOs) som inte följer. Så om gräva din väg ut ur lågkonjunkturen inte var utmanande nog, nu har du ytterligare federala och statliga hinder för att rensa.

Hur kunde detta hända? Som svar på avskärmning epidemi och den globala ekonomiska krisen som bröt ut 2008, förödande fastighetsmarknaderna och tvingar banker att skära utlåning eller ens stänga sina dörrar, passerade kongressen lagstiftning för att etablera mer offentlig tillsyn av enskilda upphovsmän bolån, med resultatet av ökat konsumentskydd. Främst ställer lagen angivna mål för en rikstäckande Mortgage Licensing System (NMLS) för bolånemarknaden industrin. SAFE Lagen kräver att alla bostäder bolån upphovsmän måste antingen federalt registrerade eller statligt licensierade. Ett hypotekslån upphovsman anställd av ett federalt försäkrade depositionsinstitution eller någon kredit union eller en ägd och kontrollerad dotterbolag som federalt övervakas måste federalt registrerade. Alla andra hypotekslån upphovsmän, utan undantag, måste vara statligt licensierade.

Alla statligt licensierade och federalt registrerade bolån upphovsmän måste registreras med NMLS, som upprätthålls av konferensen för State Bank tillsyn och American Association of Residential Mortgage tillsynsmyndigheter.

strävan efter enhetlighet bland de 50 stater

Vid tidpunkten för lagens passage, varierade statliga system kraftigt. SAFE lagen krävs det tillstånd för att ha ett tillstånd och registrering system på plats av antingen 31 Juli 2009 (för stater vars lagstiftande församlingar träffas årligen) eller 31 juli, 2010 (för stater vars lagstiftande församlingar träffas vartannat år). För någon av dessa tidsfrister, erbjöd US Department of bostäder och stadsutveckling (HUD) för att förlänga tidsfristen om HUD fastställt att en stat gör en ärlig ansträngning att etablera ett lag staten licensiering som uppfyller minimikraven i SAFE lagen.

I januari 2010 hade 43 stater, District of Columbia och Puerto Rico antagit NMLS. Men HUD erkänner att i många stater, kan individer närvarande utför lån originations inte kunna möta den pedagogiska, testning, och säkerhetsprövning krav från den tid som krävs regler träder i kraft. Dessutom är HUD medveten om att vissa stater redan kräver licensieringen av lån upphovsmän.

I de stater som har antagit NMLS alla individer som agerar som ett bostadsområde hypotekslån upphovsman (RMLO) måste skapa ett konto i NMLS, och har lämnat in eller lämna in en blankett MU42 genom NMLS med statliga tillsynsmyndighet. Arkivering tidsfrister beroende på vilken typ som krävs av licensen.

NMLS krav och dina ansvarsområden

Vad har du att göra? Förutom vissa andra krav, alla MLOs behöver lämna in en blankett MU4 genom NMLS med deras tillstånd Uppdelning av bankrörelse. Sökanden som ett statligt licensierade lån beställaren skall lämna viss information till de NMLS inklusive fingeravtryck för en kriminell bakgrund kontrollera och personlig historia och erfarenhet. Miniminormer för licens utgivning omfattar:

• Aldrig haft en återkallelse av lån upphovsmannen licens;
• Aldrig haft en felonyconviction innebär en handling av bedrägeri, oärlighet, eller en trolöshet mot huvudman, eller penningtvätt (inga andra typer av grova brott sju år före ansökan);
• Demonstration av ekonomiskt ansvar;
• Slutföra pre-licensiering utbildning omdömet, och godkänts av NMLS (minst 20 timmar);
• avlägga ett skriftligt prov utvecklats och administreras av NMLS (minst 75% rätta svar av minst 100 frågor).
• Staterna skall innehålla minst nettoförmögenhet krav eller säkerhet bond krav på sökande, eller har haft den sökande betalar in en statlig fond.

den säkra hypotekslån upphovsman testet

Vissa krav (t.ex. inget brott övertygelse och ingen licens återkallas) är enkel: antingen du kan följa, eller kan du inte. Vad tar med fruktan och bävan på hjärtan MLOs rikstäckande är SAFE Mortgage Loan Upphovsman Test. Alla MLOs måste klara provet, som består av två komponenter: en stat komponent och en nationell komponent. MLOs måste passera varje komponent med ett resultat på 75% eller högre före förnyandet för 2011. SAFE Lagen Testet täcker ämnen inklusive federal lag och förordning, rättvisa frågor utlåning, konsumentskydd, instruktioner om bedrägeri, etik och icke traditionella marknadsplatsen.

Hittills källor inom industrin placerar felfrekvens på allt från 30% till en jättestor 70% för första gången tar. Som en del av de säkra krav lagen licensiering, kräver lagen att alla nya bolån originalläkemedel sökande måste fylla 20 timmars NMLS-godkända Pre-licensieringen Education (PE) och årlig fortbildning (CE). Man skulle kunna tro att 20 timmar undervisning bör göra testet en vind. Tydligen resultat beror på kvaliteten på programmet.

få den utbildning du behöver

Lyckligtvis är inteckning industrin utbildningsorganisationer laddar för utmaningen. LoanOfficerSchool.com, ett Kalifornien-baserat företag som har varit i MLO utbildningen branschen sedan 1987, presenterade nyligen en rad utbildningsprogram som utformats speciellt för SAFE lagen Test Training.

“När SAFE lagen antogs av kongressen 2008,” säger LoanOfficerSchool grundare David Reinholtz, “Vi såg ett stort otillfredsställt behov av prisvärda och effektiva MLO utbildningsprogram. Alltför många lån officerare är oförberedda för denna nya och extra utmaning till sitt yrkesliv. Vi sätter våra tjugo års erfarenhet av att arbeta och skapade ett program som kan ge MLO förtroende och kunskap. Vi kan inte garantera att alla kommer att klara provet, men vi tror inte att ett bättre program existerar. ”

David, som också är medlem i Advisory Board för branschledare MortgageCurrentcy.com, säger att LoanOfficerSchool.com laddar för en omfattande utbyggnad av programmets arenor. “Jag uppmuntrar varje lån officer som står inför SAFE lagen licensieringen för att kolla in ett LoanOfficerSchool.com program i en stad nära dig. Med rätt träning, har du förtroende och sinnesfrid när du sätter dig ner för att ta SAFE ACT-testet. “