vad som väntar när du ansöker om en FHA lån

När du ansöker om en FHA lån du kommer att behöva alla av samma information som du behöver om du ansökt om alla andra lån. Den enda skillnaden mellan denna typ av lån och andra är att detta federalt är försäkrad av Federal Housing Administration, även känd som FHA. När du ansöker om denna typ av lån du behöver för att ge din inteckning långivare eller mäklare med en mängd information och det kan ta lite tid att få all denna information tillsammans, så att veta vad du behöver i förväg kan tillåta att du komma till bordet mer förberedda.

vad du behöver för att ansöka om en FHA lån

Det fina med att ansöka om en FHA lån är att du oftast inte ens behöver vara närvarande för att få ansökan ifylld och bearbetas. Vad du behöver är lite tid och information så att du kan ge all information till din inteckning mäklare via telefon. En del av informationen du behöver kommer att inkludera ditt fullständiga juridiska namn och fullständiga juridiska namn på eventuella medsökande samt dina skattebetalarna identifikationsnummer eller dina personnummer. Du kommer också att behöva lämna din nuvarande adress och kanske dina adresser för de senaste fem till tio år, beroende på företaget som du arbetar med. Du kommer också att behöva ge din inkomst, bankinformation och andra skulder som du kan ha.

All denna information kommer att göra det möjligt för långivare och Federal Housing Administration för att titta in i din bakgrund och se om du är värd de risker som de tar när de försäkrar en inteckning. Det låter som en stor sak, men det fina med denna typ av lån är att många människor med långt från perfekt kredit och väldigt lite inkomster är godkända för dessa lån. Denna ansökan kan ta så lite som några minuter eller kan ta upp till ett par veckor eftersom varje inteckning mäklare eller långivare har en annan process som de följer för att få lånet godkänt av FHA samt godkänts av deras egna företagets standarder .

En FHA lån är faktiskt ganska enkelt att söka och om du har någon som är villig att göra processen så enkel som möjligt att du aldrig kan lämna hemmet för att få det gjort. Du kan behöva lämna vissa saker som föregående års skatt dokument, en lön stub, kontoutdrag och sånt, men om du har en fax du kanske kan ge långivaren med all information i mest strömlinjeformade som möjligt. Detta kan vara mycket viktigt om du shoppa runt med några långivare att få bästa eftersom du inte vill spendera timmar på ett kontor med varje långivare när du vet att i slutändan du faktiskt inte kan sluta att gå med dem .

När du ansöker om en FHA lån ihåg att de alla få försäkrade på samma plats, men varje inteckning företag eller långivare kan ha egna detaljerna om hur de vill ha saker gjorda och den information som de behöver. Var beredd att ge all den information som behövs och hålla ihop allt och organiseras för att göra snabba arbete av ansökningsprocessen.