vad som väntar med ett problem remortgage

Om du är en befintlig hem ägare med en negativ kredit historia och vill remortgage din fastighet, kan du bli tvungen att ansöka om en av många produkter problem remortgage.

Ett problem remortgage produkt är utformad för inteckning program som inte är okomplicerad. Det är oftast på grund av en försämrad kredit historia som kommer att stoppa den sökande från att ansöka om ett remortgage med traditionella high-street långivare.

High-street långivare utesluta normalt ut program som innehåller en eller flera instanser av negativa kredit på grund av den upplevda ökningen av risken i utlåningen pengar dem.

Detta inte helt utesluta sådana sökande från bolånemarknaden. I själva verket finns det massor av långivare som kommer att överväga sådana fall. Det innebär dock brukar betyda att den sökande kommer att debiteras en ränta som har blåsts upp med flera procentenheter för att stå för den ökade risken.

Liksom den ökade räntan, det finns andra villkor som problem remortgage produkter har utöver standardprodukter.

Den mest anmärkningsvärda av dessa är den bindningstid. Problem remortgage produkter brukar komma med en tidig inlösen påföljd som kan vara så hög som fem procent av lånet balans.

Avgifterna betalas ut om inteckning inlöses under bindningstid, som kan vara upp till fem år.

Problem remortgage produkt kan också ha rejäl ansökningsavgifter bifogas. Dessa avgifter betalas vid ansökan och ibland återbetalas. Även om de kan vara dyra, vissa långivare tillåter ansökningsavgifter om produkterna problemet remortgage läggas till lånet balans.

Detta innebär att låntagaren kommer att betala av avgift över tiden tillsammans med återstoden av lånet. Även om detta kan eliminera problemet med att betala en rejäl avgift i förskott, kommer det att öka den totala kostnaden för lånet som ränta kommer att samlas på avgiften över tid på samma sätt som det tas ut på resten av lånet balans.