vad som ska ingå i ett lån modifiering svårigheter brev – råd att få godkännande

Lånet modifiering svårigheter brev är ofta tänkt att vara den svåraste delen av att ansöka om ett lån modifiering. Inte bara är det en stor mängd tryck på svårigheter brev själv, men viss information måste ingå medan annan information bör undvikas.

På grund av behovet av att skriva av lån brev ändring svårigheter får många husägare avskräckt. Men hålla följande punkter i åtanke och du kommer att skriva den perfekta brev att skicka till din långivare med lätthet:

I början av brevet ska du uppge att du skriver brevet för att komplettera din ansökan. Detta kan enkelt göras genom att använda en mening som “Jag skriver / skickar detta brev för att stödja / förklara min ansökan om lån / inteckning modifiering.”

Den svårigheter brev måste innehålla några omständigheter som leder till din nuvarande ekonomiska svårigheter. Några exempel på omständigheter skulle vara: att bli uppsagd eller degraderas, eller förlust av en cosigner eller make. Förutom dessa omständigheter, det finns flera som alla långivare kommer att acceptera. Långivare förstår att livet händer och det är bara några situationer som du inte kan få ut av lätt, om alls.

Förklara varför din nuvarande ränta är ohanterligt för dig. Detta skiljer sig från omständigheterna i det du förklara vad du har gjort för att försöka tillgodose hastigheten, men kan inte hitta sätt att göra det. En stigande ränta på samma budget som du har haft under en lång tid är också medel för ett lån modifiering.

Innan du skriver brevet, komma med en budget eller plan som du kommer att använda för att hantera dina utgifter. Förklara de viktigaste punkterna i din budget eller plan brevet umbäranden. Detta visar att du kommer att försöka att göra ändringar för att hålla i ditt hem och på fötterna.

Inklusive ränta du letar efter i ditt lån modifiering svårigheter brev kan inte skada dina chanser för godkännande. Och om du är godkänd, kan du även få denna kurs. Bara vara säker på att det är rimligt och förklara varför denna kurs fungerar för dig.

Någonstans i slutet av brevet ska du inkludera din avsikt att stanna i hemmet och arbeta med din långivare. De vill inte att du ska gå in avskärmning, men de vill inte ge stöd till någon som inte kommer att göra en ansträngning heller.

Dessa är de viktigaste punkterna du bör inkludera i ditt lån modifiering svårigheter brev för att få bästa resultat. En tydlig, koncis, och professionella brev kommer att få dig att mycket närmare en modifiering.