vad som räknas som räntekostnader och hur kan jag beräkna den

När en person tar ett lån från ett finansiellt institut eller etablering i syfte att helt eller hjälpa till att finansiera inköp av mark eller ett bostadshus för att primär eller sekundär hemvist, är detta känt som en inteckning. Detta i huvudsak handlar om att inteckning är pengar som en person är skyldig när det gäller att köpa mark eller en byggnad för bostadsändamål.

När individer låna pengar, lånade företaget eller organisationen som finansierar lånet debiterar individuella ränta på beloppet. Räntekostnader är något belopp av ränta på de lån som identifierats som inteckning för en individ att köpa sina hem, en andra inteckning för en alternativ hemvist, en kredit eller ett hem kapital lån. De pengar som individerna behöver för att betala tillbaka för upplåning lånet, exklusive lånebeloppet, är räntekostnader.

Beräkning detta belopp kan vara lite knepigt eftersom det finns olika faktorer att tänka på för varje enskilt lån. Det första numret som måste definieras tydligt är det totala lånebeloppet. Detta är ofta den största ursprungliga antalet för formeln. Hus lån kan variera från bara några tusen dollar till miljontals dollar, och beloppet är beroende av hemmet eller mark som köps. Nästa, individer behöver deras intresse procent. Detta kan vara en procentandel eller två, eller mindre i vissa fall, eller mer än åtta. Återigen kommer detta varierar från individ till individ utifrån de standarder och föreskrifter som fastställts av de särskilda finansiella inrättningar.

Till exempel kan en person få en $ 315.000 lån för sitt hem. Banken får ta ut dem totalt 6,5 procent ränta. Detta antal beräknas genom att multiplicera lånebeloppet ($ 315.000) med den procentsats som förvandlas till en decimal (.065). Detta belopp beräknas till $ 20,475.00. $ 20.475 är den ränta som betalas för ett enskilt år. För att beräkna det totala räntebelopp som individen redan har betalats, måste de ta sin årliga räntan och multiplicera det med antalet år som de har betalat sin inteckning. Individer som söker den ränta som de kommer att betala totalt sett kan multiplicera den årliga räntan av det totala antalet år som den enskilde har att betala av inteckningen. Detta antal anges i lånet och varierar från lån till lån och finansiella etablering till finansinstitut.

En enkel ekvation följer:

Lånebelopp (L) x den ränta (I) = Årlig Lånebelopp (A) x år (Y) = Total ränta (TI)

L x I = A
A x Y = TI

Intresset procentsats måste förvandlas till en decimal. Detta görs genom att placera en decimalpunkt två platser till vänster om räntan. Till exempel blir 6,5% .065, 8,9% blir 0,089, blir 3,2% .032 och så vidare.

Vanligtvis är det högre en persons inteckning betalning per månad, kommer den nedre deras intresse att vara jämfört med en individ som har en lägre månadsbetalning och samma lån och återbetalning av lån tidsperiod. Detta beror på att individer som betalar sina lån off snabbare har lånat pengar för kortare tid. Därför kan de betala etableringen tillbaka snabbare. Ju mindre tid en person lånar pengar, de med mindre intresse kommer att åläggas att betala eftersom räntan betalas tillbaka över tiden.