vad som händer med din inteckning mod när bostadslånet säljs till en annan långivare

I inteckning industrin, är det mycket vanligt att en inteckning säljs till en annan institution. Din långivare kan också sälja bostadslånet del till en annan långivare. Detta innebär att du kommer att sluta göra betalningar till din gamla bank och börja göra betalningar enligt samma villkor till den nya banken. Banker meddelar dig vanligtvis förändringen en månad i förväg. Allt kommer att överföras till det nya serviceföretaget. Om du har ett pågående program lån modifiering, kommer den att överföras också.

Om du är bakom betalningarna och redan fått meddelande om uppsägning, inte lånet inte brukar få köpas av andra långivare. Ingen servicetekniker skulle vilja köpa lån som inte är aktuellt. På samma sätt, lån i processen för modifiering är också osannolikt att köpas eftersom låntagarna är mestadels har ekonomiska svårigheter. Dessa låntagare kan redan vara brottsligt, eller blir brottsligt mycket snart. Men bankerna ibland har kopplat system så att lånet är fortfarande möjligt att överföras till en annan långivare även om lånet modifiering pågår.

I händelse av att lånet faktiskt är köpt av en annan finansiell institution och service överförs, tror inte ditt lån modifiering program kommer att överföras sömlöst. Du ska omedelbart kalla den nya banken att kontrollera alla dokument har överförts. Viktiga dokument såsom finansiella kalkylblad och dokument som visar dina svårigheter är vad banken ser in för att utvärdera din situation när du behandlar din lån modifiering.

Eftersom din nya bank kan ha olika krav eller procedurer för inteckning ändring, måste du lämna uppdaterad eller ytterligare pappersarbete. Oftare än inte, har du nästan börja lånet mod igen. Men om du är väl organiserat på din tidigare pappersarbete, bör denna process vara lätt.