vad som händer med aktuella bolåneräntor hur de påverkar ditt hem köp eller refinansiera alternativ

kolla in dagens aktuella bolåneräntor – se länk i författarens rutan nedan

situationen på fastighetsmarknaden

· Enligt rapporter, med S & P / Case-Shiller index, som utvecklades för 20 år sedan, är nedgången i bostadspriserna nu mycket mer än på höjden av depressionen 1932. Inflationen hejdlöst. När marknaden var som störst under 2006, var bostäder värda i genomsnitt 16% mer än de är idag.
· De senaste fem åren har sett en minskning av värdet av bostäder uppgår till 26%. För att göra saken värre, ser läget inte bra för förbättringar. Det stora antalet bostäder fortfarande finns på marknaden kan innebära att priserna kommer att sjunka ännu mer.

Vilka delar av landet har drabbats hårdast av denna nedgång?

Kalifornien
Nevada
florida
· Den industriella Midwest

är indikatorer bra för återhämtning?

· Det är den stora frågan och motstridiga åsikter i överflöd. Enligt Frank Hothaft, chefsekonom för Freddie Mac, har åtgärder vidtagits som kommer att ha en inverkan på marknaden. Är detta hoppfull tänkande eller är en återhämtning i sikte? I slutet av maj, var aktuella bolåneräntor så att en 30-årig fast ränta inteckning i ett hem var 5,87 procent, vilket var ned från 6,13 procent under tidsperioden strax före.

Att sänka priser: Gör det ont eller hjälp?

· Bolåneräntor sänks förvisso inte skadar de program som duggar tätt begär lån. Detta, enligt Mortgage Bankers Association, är det som gör dagens marknad en köpare en.
· Om du har en stadig inkomst, bra kredit, och är på marknaden för ett hem, nu är det dags att köpa. Även om många säljare väljer att hålla fast vid sin fastighet i hopp om att en förbättring på marknaden är förestående. Detta gäller särskilt för nya hem konstruktion. Många byggföretag har pengar uppbundna i lån till den inbyggda nya hem och inte kan få det pris som de trodde att de skulle få.
· Inte bara påverkar detta byggmästaren men fastighetsmäklare har en hård tid som hemförsäljning är definitivt inte vad de var tre eller fyra år sedan. Marknaden kommer så småningom återhämta sig, men det är svårt att säga exakt när. Även ekonomiska prognosmakare är svårt att sätta fingret på en tid när fastighetsmarknaden kommer att göra en sväng runt. Vissa säger ett år.

Hur påverkar det dig och mig?

· Med ekonomin i trångmål och aktuella bolåneräntor på uppgång, fler människor inför utmätningar. Många är även promenader bort från sina hem, låta banken ta över. Nyheter för denna typ av åtgärd blir frodas och det verkar som i de flesta fall beror det på att människor är upp och ner i sina bolån. De skyldig banken mer än deras hem är värt. Tjänster ens poppar upp som erbjuder sig att hjälpa dem i processen att “gå iväg” Poängen här är denna: ju fler människor går bort, kommer den längre fastighetsbranschen nedgången fortsätter.
· Vad kunde ha tolkats som en tillfällig nedgång framstår som en kris och kan mycket väl bli ett fullskaligt epidemi. Den 80% + människor som fortsätter att rida ut stormen kommer att ha en längre och dyrare rida när de möter sina nuvarande inteckning skyldigheter eller bor i ett minskat värde egendom.
· För människor som vill köpa just nu, är detta fantastiska nyheter eftersom bankerna är blankning avskärmad egenskaper som galen.
· För människor som redan är husägare, är nyheterna dåligt på så många nivåer. Minskade hem värden innebär mindre kapital. Med nedsatt eller obefintlig kapital, blir ens ekonomisk trygghet hotas. För många människor, är hem kapital deras pensionssparande plan. Om man planerar att gå i pension inom en snar framtid, kan hans skatteförmåga ha tagit en svår dopp som en följd av den nuvarande fastigheter nedgång.