vad som avgör boränta

Inteckning är den ränta till vilken bankerna är villiga att låna ut pengar till dig för att köpa ett hus eller andra typer av egendom. Bolåneräntan bestäms delvis av reporäntan att reserven lånar ut pengar till bankerna. Det är inte den enda faktorn som avgör bolåneräntan though. Det finns andra faktorer inblandade och vissa av dessa faktorer är inom din kontroll.

Det är därför det är viktigt att shoppa runt för din inteckning för att få bästa möjliga bolåneräntan för dig. Men låt dig inte luras av en mycket låg boränta. Vissa banker erbjuder mycket en mycket låg bolåneränta men sedan ladda serviceavgifter som är långt över andra banker, vilket innebär på sikt att din inteckning kan kosta dig mycket mer.

Det finns också många kreditupplysning företag som kan hjälpa dig med din kredit värdering. Det är viktigt att ha den bästa kredit värdering möjligt, eftersom din kredit värdering också delvis bestämmer bolåneräntan banken kommer att erbjuda dig. En bra kredit värdering innebär en bättre bolåneränta. Det kan också betyda lägre inlåning och lägre försäkringspremier premie, så ta reda på din kredit värdering och försöka förbättra det så mycket som möjligt

Det finns en hel del inteckning företag där ute. Detta är bra för dig eftersom de är alla konkurrerar om din verksamhet och för att kunna konkurrera de ofta erbjuda en konkurrenskraftig bolåneräntan.

Och inte bara ta det första lånet erbjuds till dig, om inte dess bästa förstås! Ta reda på om du kan förhandla. Kom ihåg att varje procentenhet på din boränta, översätter till tusentals dollar sparas i det långa loppet.

Slutligen, forska i olika lån som finns på olika bolåneräntan. Det är en bästa typ av lån för dig och igen, genom att ansöka om rätt typ av lån, att få den bästa bolåneräntan, kommer du eller kan spara tusentals som skulle kunna användas för andra saker – som college, pension eller semester …

Den extra arbete ni lagt på att hitta rätt lån till bästa bolåneräntan är väl värt det i längden.

Men oavsett om du letar efter en fast eller rörlig boränta lån, se till att leta efter det billigaste bolåneräntan.