vad som är viktigt om bolåneräntor

Historien har en vana att göra bort alla ekonomer. Om du skulle gå tillbaka genom tidningar från ett antal år sedan och läsa någon av de förutsägelser av ekonomer om räntor, kommer du att finna att de flesta av dem slutade upp ser någorlunda dumt på längre sikt och extremt dumt på kort- sikt.

Så hur bedömer ni egentligen när är en bra tid att komma in på marknaden och vad en bra hastighet är? Tja, är sanningen att även om du tar alla de marknaden indikatorer beaktas, det finns ingen verklig sätt att fastställa bortom allt rimligt tvivel vilket sätt marknaden kommer sannolikt att gå över en viss tidsperiod. Med tanke på denna situation, förmodligen den enskilt viktigaste som du kan göra är att titta på det ur din egen personliga ekonomi.

Försök att kartlägga på bästa och det värsta fallet i fråga om din personliga ekonomi och vad du har råd. Sedan jämför detta med vad som verkar vara fallet på marknaden. När du har gjort detta och du kan rimligen säga att du skulle kunna rida ut stormen, även om din värsta scenariot hände då detta lämnar dig i en extremt stabil position för att komma in på marknaden. Den Sanningen är att om du gör ett misstag och köpa ett hus vid sämsta möjliga tid och sedan räntorna också gå upp, om du har köpt väl inom vad du har råd med att du ändå kommer att kunna stanna kvar på marknaden, hålla ditt hem och i slutändan kommer du att komma ut som vinnare på längre sikt.

Detta är inte att säga att du bara helt bör ignorera marknads-och ränte-trender. Du bör göra allt för att ta hänsyn till dem, men informationen måste matas genom mekanismen för din egen ekonomiska situation. Det sista du vill göra är att komma in i ett scenario där du bara har råd att hålla huset du har köpt om räntorna förbli detsamma och marknaden fungerar väl för dig. Detta är inte en uppsättning av omständigheter under vilka det är en bra idé att köpa ett hus.

Därför, medan du bör alltid ta ränte-och marknadsutveckling beaktas, är den enskilt viktigaste som alla dina beslut måste informeras av dina personliga ekonomiska förhållanden. Så, när du har köpt ett hus som du har råd med, även om det inte går att passa du kommer att kunna hålla ditt hem och sedan om omständigheterna gör faktiskt konspirerar positivt, har du lämnat dig på bästa möjliga situation men Om saker och ting går åt andra hållet åtminstone du kommer att kunna stanna i spelet och det är den enskilt viktigaste faktorn på lång sikt.

Räntefluktuationer och trender är viktiga, men de är inte lika viktigt som att se till att du håller dig i ett ekonomiskt stabilt även när marknaden inte passar dig.