vad som är ett hem kapital refinansiera

När det blir dags att göra ett hem kapital refinansiera det finns flera termer som du bör känna till. Många människor förstår inte hur ett hem kapital lån fungerar eller ens vilken hem kapital är. Det finns två grundläggande typer av lån du kan få när det kommer till hem kapital, ett kapital lån eller ett hem kapital kredit.

Så vad är hem kapital? Det är helt enkelt skillnaden mellan vad du fortfarande är skyldig på ditt hem och dess beräknade värde, eller vad ditt hem är värt. Här är ett enkelt exempel. Om ditt hem är värderade till $ 150.000 och du fortfarande skyldig $ 50.000 på din inteckning i eget kapital i ditt hem är $ 100.000.

När du tar ut ett hem kapital lån eller refinansiera din nuvarande lån hem kapital, är du låna mot det kapital du har byggt upp i ditt hem. Denna typ av lån kommer att ge dig en summa tid klump i form av en check som du kan göra vad du väljer med. Du kommer att få betala det med en månatlig utbetalning över en viss summa månader, ungefär som en inteckning.

Ett hem kapital kredit fungerar lite annorlunda. Du kan fortfarande låna en viss summa pengar baserat på eget kapital i ditt hem, men pengarna inte betalas ut i en klumpsumma. Du kan utnyttja din kredit behov, ungefär som vi gör med ett kreditkort. Det fina med ett hem kapital kredit är att du bara har att göra betalningar på de pengar du har lånat. Om du har en $ 10.000 kredit och din användning $ 3.000 till göra några hem remodeling du kommer bara att göra betalningar på $ 3,000. Det är viktigt att komma ihåg att precis som alla andra lån du kommer att betala ränta på de pengar du använder av din kreditgräns.

När du funderar på att göra ett hem kapital refinansiera lån du måste inse att du använder ditt hem som säkerhet för att få lånet. Du garanterar din förmåga att återbetala lånet mot värdet av er hem. Om du av någon anledning inte kan göra dina betalningar långivaren har varje laglig rätt att utestänga på ditt hem så att de kan sälja den för att täcka värdet av lånet.

En av de bästa skäl att göra en refinansiera ditt nuvarande hem kapital lån är att få en lägre ränta. Om din ursprungliga lånet hade en hög ränta du kan spara en hel del pengar om du kan få en lägre ränta.

Om du funderar på att göra ett hem kapital refinansiera sedan göra en del efterforskningar och få minst fyra citat från välrenommerade långivare för att se vilka paket som kan fungera bäst för dig.