vad som är en två-steg inteckning

När det kommer till de olika alternativ som du kan få för att köpa ditt hus, kanske en två-steg inteckning vara precis det du behöver. Är att det är typ av en korsning mellan både en fast ränta inteckning och en justerbar sats, kan det ge precis det alternativ du vill ha i en tid av ekonomisk osäkerhet. Här är några saker du behöver veta om andra steget inteckningar.

En två steg inteckning, som namnet antyder har två olika delar till den. Ofta kallas en hybrid lån, kombinerar några av funktionerna i båda typerna i en typisk 30-årigt lån. Den första delen av lånet, vilket är oftast antingen 5 eller 7 år, har en fast ränta så att intresset och betalning förbli densamma. Denna del av lånet är vanligtvis lägre än marknadsvärdet ger köparen vissa besparingar under denna tid.

Vid slutet av den första perioden, kommer en justering att ske, vilket kommer att avgöra vilka betalningar kommer att vara för resten av de 30 åren. Eftersom två steg inteckning är vanligtvis mer av en justerbar ränta inteckning, åtminstone vid denna tid, kommer de justerbara priser nu sparka i. Generellt, och detta är något du vill vara säker på är i de termer, det finns en gräns placerad om hur mycket av en procentsats räntan kan höjas – när marknaden kräver en höjning. Efter denna inledande höjning, är räntan justeras årligen – enligt marknaden.

Denna typ av inteckning är bra för någon som kanske tänker på att flytta innan tiden att boräntorna ändras. Om de inte är säkra på att de kommer att stanna på den platsen då detta skulle vara en bra väg att gå. En annan möjlighet är att en två-steg inteckning skulle tillåta någon med en lägre inkomst för att få ett större hus. Detta skulle kunna fungera ganska bra, särskilt om de är ganska säkra på att deras inkomster kommer att förbättras under de närmaste åren.

Den största fördelen med denna typ av inteckning, som med alla justerbar ränta inteckning, är möjligheten av en stor mängd rabatter om marknaden förblir relativt god. Naturligtvis är detta verkligen oförutsägbar, men det skulle kunna fungera som en bra väg att gå. Å andra sidan, kan du bli tvungen att sälja om marknaden slås dåligt.

När du letar efter en inteckning, oavsett om det är en två-steg inteckning eller annan form, se till att jämföra den med flera erbjudanden. På så sätt kan du se vad andra har att erbjuda och har något att jämföra ditt erbjudande med. Var noga med att separera räntor och amorteringar från de olika avgifter som kommer att tillämpas. Du vill jämföra avgifterna med avgifterna på andra erbjudanden speciellt, eftersom det är där något extra att det finns tillkommer. Det är en bra idé att veta vilka villkor som gäller för de olika avgifter – vissa är riktigt onödigt, men du måste kunna se skillnad.