vad som är en remortgage

Du kanske har hört talas om remortgages och om du har ett bostadslån du kanske undrar vad denna process handlar om. En remortgage låter verkligen fint men det är faktiskt bara den praxis som ersätter en befintlig inteckning med en ny från en annan långivare.

Sättet det här fungerar är att den nya långivaren lönar det första inteckning och då låntagaren har en ny med them.Many människor tror att det är samma sak som refinansiering, men det finns en skillnad. Många människor refinansiera med samma långivare men detta är annorlunda i den meningen remortgages är nya lån från nya långivare.

varför människor väljer att göra detta
Det finns ett antal skäl till att någon kan välja att handla på ett finansieringsprogram för en annan. I många fall tanken är att spara så mycket pengar som möjligt. Många människor har möjlighet att få en betydligt mer prisvärd plan på grund av en lägre ränta.

Sänka räntan inte bara sänker din månatliga betalningar, men också hur mycket du kommer att betala under lånets löptid. Du kan möjligen betala bort det snabbare om du har möjlighet att säkra ett lån med lägre ränta, vilket gör remortgaging mycket tilltalande.

Andra väljer att gå denna väg eftersom det ger dem möjlighet att låna mot eget kapital i deras hem. Detta sker ofta för att betala av skulder, såsom medicinska räkningar, bil reparationsfakturor, eller räkningar förknippas med hem reparation. När en husägare behöver snabba pengar och vill också sänka sina månatliga betalningar undersöka remortgages kanske inte är en dålig idé.

Lyckligtvis är processen att remortgaging ganska enkel och är inte helt olikt att få ditt första bolån. Du måste fylla i en ansökan, lämna information såsom din skuld, bevis på inkomst, och värdet på hemmet, men du kan oftast ha hela processen klar inom några veckor, ibland ännu mindre.

En sak som du bör vara medveten om är att det ibland finns avgifter i samband med processen och du kommer att vilja veta om dessa innan du bestämmer dig för att gå vidare. Ibland avgifterna är så höga med en långivare att det gör hela processen mycket mindre tilltalande.

Du kommer att behöva titta på de avgifter och bestämma om du verkligen kommer att spara så mycket pengar på lång sikt eller inte. Om inte, kanske du vill shoppa runt lite mer för att se vad som finns där ute och där du kan få en bättre affär.
Precis vad som helst, är det viktigt att göra en del forskning innan du bara hoppa in i att göra något annorlunda när ditt hus eller inteckning är berörda.

Detta är ett bra alternativ för en del av dem och inte så bra för others.You kommer att behöva titta närmare på de siffror som associeras med den plan som du har nu och vad du skulle byta till riktigt avgöra om detta är något som du bör göra nu om alls.