vad som är en jumbo inteckning

En jumbo inteckning innebär en större än normal storlek inteckning. Samtidigt som de får en jumbo storlek någonting betyder oftast en bra affär – särskilt när det gäller hamburgare och pommes frites – det får inte betyda det bästa när det gäller bolån, dock. Här är några saker du behöver veta om jumbo inteckningar.

De största bolåneinstitut i USA – Freddie Mac och Fannie Mae, bestämma inteckning storlekar. De bestämmer vad som skall anses vara den standard storlek varje år. Allt över det beloppet anses vara vad som kallas en jumbo inteckning. För närvarande, som av 2006, är det belopp som fastställts vid $ 417.000. Detta belopp är högre för Hawaiiöarna, Alaska, och i USA Jungfruöarna.

En jumbo inteckning, även kallad en icke-konventionell, eller icke-standard inteckning, kommer också med jumbo räntor. Med andra ord, kommer den ränta som du betalar för din större än vanligt inteckning även med högre ränta. En del av orsaken till detta är att långivarna anser att de är på en högre risk för eventuell förlust. Precis som alla andra typer av lån, men, de räntebelopp varierar från en plats till en annan.

För ett större hem, kan jumbo inteckningar vara nästan det enda alternativet du har, men det finns fortfarande sätt runt det om hemmet inte är prissatt för högt. Vissa företag erbjuder en lösning i form av ett paket inteckning affär – få en första och andra inteckning på samma gång. Genom att finansiera den första inteckning på 80%, kan du sedan få finansiering på en andra inteckning för att täcka återstoden. Genom att gå denna väg, kan du också kunna undvika att behöva betala för privata försäkringar för hypotekslån, alltför.

En jumbo inteckning finns i antingen en fast ränta inteckning eller en justerbar ränta inteckning. Du behöver dock att uppmärksamma ekonomin vid tiden för att veta vilken väg är bäst för tillfället. Båda har sina fördelar, och båda har sina nackdelar beroende på vilket håll ekonomin är på väg.

Vissa företag erbjuder inga doc lån på deras jumbo inteckningar. Vanligtvis denna typ av inteckning kommer med högre räntor, men några inteckning företag deklarerar att deras priser är desamma för doc och ingen doc likadana. Andra former kan utvecklas så att du kommer att behöva göra en del efterforskningar för att se om en annan form av jumbo inteckning passar dina behov lite bättre.

Som med alla lån, måste du göra några jämförelser shopping för att hitta det bästa erbjudandet. Detta innebär att lära de termer som kan vara inblandade. Det enklaste sättet är att gå online och gå till en mäklare webbplats där du kan få flera inteckning citat med en ansökan. Separera huvudmannen från räntan och sedan jämföra det med de övriga avgifter som gäller. Snart kommer du att ha det bästa erbjudandet. Du kanske också vill undersöka företaget vissa, även om du inte har hört talas om dem förut.