vad som är en arm

Justerbar Rate Mortgage eller (ARM) är en form av lån där räntan betalas av låntagaren varierar beroende på förändringar i marknaden. Denna förändring kan återspeglas på ett tre månader, sex månader eller år på lånet räntebeloppet. Detta innebär den månatliga inteckning betalning inte kommer att vara samma i hela lånet betalning. Det kan öka eller minska beroende på hur mycket ränta som måste betalas.

Många människor tar upp en ARM eftersom det ger en lägre ränta vid tidpunkten för lånet tar än en fast ränta inteckning. Som ett resultat, är deras låneränta betalning upp till den punkt där de ränteförändringar gäller mindre. Om räntan sänks ytterligare lånet sökanden förmånen genom att ytterligare sänka intressen att betala än tidigare. Detta innebär att de kan spara upp mer pengar till betalning för den huvudansvarige, plus låntagaren inte behöver gå in för refinansiering att dra fördel av lägre räntor. Å andra sidan, om räntorna stiger och gå till den grad att vara högre än vad som syns i en fast ränta inteckning, förlorar den sökande och kommer att behöva punga ut mer pengar på månatliga återbetalningar av lån.

Den perfekta kandidaten för en ARM är någon som är säker på att betala av hela lånebeloppet i tre till fem år. De fluktuerande räntor kommer inte att vara så besvärande för sådana människor och de skulle ha betalat av hela lånebeloppet i en kort stund, så ha noll utestående finansiella förpliktelser.

De som funderar på att ta en ARM måste vara väl medvetna om de ekonomiska skyldigheter som är förknippade med att ta en ARM. De bör vara medvetna om att om räntan stiger, därför deras månatliga ränta och lånebeloppet återbetalas, också kommer att stiga och de bör vara säker på att de har den nödvändiga finansiella styrkan att betala sådana höjningar av räntan, annars kan de inte hålla upp sin månatliga betalningar och som ett resultat de kommer att få betala en avskärmning.