vad sjutton är en jumbo lån

En jumbo lån är en icke-överensstämmande lån i den meningen att den inte följer de vanliga normerna för underwriting för Fannie Mae och Freddie Mac, de två pseudo-statliga lån organ som är ansvariga för att köpa och sälja god kredit, låg risk inteckning lån. Kravet på status med jumbo lån är det faktum att det är ett större lån belopp än det som faller inom Fannie riktlinjer.
Office of Federal Housing Enterprise Oversight (OFHEO) fastställer årligen gränserna för lånet storlekar som kan värdepapperiserade av Fannie Mae och Freddie Mac.

Jumbo lån bära mer kreditrisk än de som utfärdats av Fannie och Freddie grund av nominellt belopp storlek, så de handlas på en ränteskillnaden premie som leder till lite högre räntor. Men på senare år har mängden av bolån som Fannie och Freddie kommer att täcka för dem som är kreditvärdiga ökade dramatiskt så att nu inteckningar definieras som Jumbo Lån måste överstiga $ 720.000.

Ränteskillnaden premie direkt kompensera mäklare bolån från låntagarna när låntagare betalar en originering avgift, ränteskillnaden Premium (YSP), eller en kombination av dessa. Utan dessa är låntagaren överens troligen att betala en ränta som är relativt högre. Medan vissa låntagare älskar att tro att det kan vara en “no-kostnad” hypotekslån, ingen sådan produkt existerar, någonsin funnits, eller någonsin kommer att existera. Däremot kan betala lite av en högre ränta inte nödvändigtvis vara en dålig sak för låntagaren om det minskar hans lånekostnader på det hela, särskilt om låntagaren planerar att flytta på bara ett år eller två.

Jumbo lån kräver vanligtvis att låntagaren har överlägsen kredit. När allt detta är lån på vad som antas vara en större, mer värdefulla hus. Fannie och Freddie brukar inte bära risken för dessa lån, och så du kommer att omfattas av institut som utför extra kreditrisk i jämförelse. Det förutsätts att du kommer att ha möjlighet att betala av en större än genomsnittliga lånebeloppet, och för att du ska göra det du ska ha mycket god kredit. Eftersom du ber att låna en summa pengar som är högre än genomsnittet för att köpa ett lån, måste du visa högre än genomsnittet referenser för att kunna betala tillbaka pengarna med ränta.

Mer än så, så bör du vara beredd att lägga ned mer av en handpenning än du skulle behöva för en vanlig fast ränta lån. Jumbo lån kräver normalt 20 till och med 30 procent handpenning mot försäljningspriset på huset.

Du borde verkligen inte ha något behov av en jumbo hypotekslån såvida du definitivt har bevis för att betala bort det i tid. Om du tittar på jumbo-range hem men du är inte säker på om din återbetalningstid förmåga, tänka mer än två gånger innan du skriver.