vad president Obamas federala lån ändring Planen innebär att landsomfattande bolåntagarna

Countrywide mortgagees nekas lån refinansiering eller modifiering i det förflutna kan få hjälp under Obamas federala lån ändring program. Oavsett om du just nu söker hjälp från höga månatliga inteckning betalningar eller om du redan har tillämpat, kan denna nya plan intresserar dig. Denna artikel kommer att förse dig med ytterligare information om det nya lånet modifiering planen och dess fördelar och riktlinjer.

Eftersom vissa sökande nekades under stränga långivare riktlinjer i det förflutna, både på landsbygden och andra finansiella institutioner, utformade president Obama en ny plan för att hjälpa 4-5.000.000 amerikanska husägare att få hjälp med sina bolån. Hypotekslångivare erbjuds nu incitament från regeringen att delta i detta program.

Det amerikanska finansdepartementet har fastställt riktlinjer för Countrywide och andra långivare att följa när man överväger låneansökningar modifiering. Det är därför du uppmanas att på nytt ansöka om lån modifiering om du avvisades före president Obamas federala lån modifiering plan. Incitament för husägare kunde potentiellt innehålla en räntesänkning upp till 2% och en bonus för att göra alla nödvändiga betalningar, om kvalificerade.

Placera dig själv på framsidan av raden av ansökningar genom att samla ihop dina papper och information som behövs för din intervju för att se om du uppfyller kraven för ett lån modifiering enligt Obamas plan. Ju mer förberedd du är och ju bättre du presenterar dig själv till din långivare, du desto mer sannolikt kommer att godkännas av Countrywide under den federala lån modifiering plan.