vad menar du att jag inte är kvalificerad

Ni har alla hört nyheten om bolånekrisen i USA. För investerare är bolånekrisen om fallerade lån, men för den genomsnittlige amerikanen, innebär krisen inte kan kvalificera sig för en ny inteckning eller att inte kunna betala för inteckning hon redan har. Det ser ut som ens de rika och berömda är inte immuna från avskärmning, vilket innebär att få ett lån kommer att bli ännu tuffare för människor som du och jag.

Det verkar ganska dyster ut där och ja, kommer jag erkänna att även i mitt område där bostadsköp inte har avtagit, är inteckning processen mycket långsammare. Det var alltid byråkrati, men nu är det genomkorsas med gula försiktighet band och även bank versionen av “inte över potentiell brottsplats” tape. Om du är en kvalificerad köpare du kan fortfarande få lån pengar för att göra detta förvärv eller för att refinansiera det lån för att göra kompletteringar / förbättringar till ditt hem, men räkna med att behöva mer bevis på god vilja och goda tidigare kredit beteende.

Så vad betyder ordet “kvalificerad” i dagens marknad? Det betyder bara att du är en bra risk för långivaren. En bra risk är någon med en bra FICO kredit värdering (något som jag har varit att betona att du hela tiden). Bankerna förlitar sig på att FICO poäng för att berätta om en persons pengar vanor. Om din poäng är för låg, kommer du inte få en inteckning. Hur lågt är för lågt? I dagens marknad, det kan komma att ändras. Den lägsta poäng brukade vara 525 för sub-prime produkter. Nu minimum är 580 och kommer förmodligen att gå upp ytterligare. Varför FICO poäng saken så mycket till bankerna? Eftersom det är bevisat att personer med högre FICO kredit poäng tenderar att vara mer ansvarsfulla med sina utgifter och vanor kredit och är mer benägna att betala av sina lån.

Hur är ditt hem, kvalificerar det? Människor med stor kredit har nekats lån eftersom deras hem anses en dålig risk. Detta behöver inte betyda att hemmet är i dålig form, det betyder helt enkelt inteckning belopp är antingen högre än det aktuella marknadsvärdet eller för nära det aktuella marknadsvärdet. Denna beräkning kallas belåningsgrad. Ju högre belåningsgrad procent mer riskfyllda är det för långivaren. Så vitt jag vet finns det inga mer 100% inteckning program där ute, och det finns definitivt inga mer 125% planer. Detta innebär att du måste ha en handpenning om du är en första gången köpare och du måste ha eget kapital om du refinansiering. Så vad händer om du startar upp och inte har handpenning pengar? Då måste du få det. Jag vet att det är självklart, men det har blivit viktigt. Du måste antingen spara, få en gåva, eller använd handpenning hjälp att komma upp med några pengar till handpenningen och kostnader stängning.

Det finns mer. Innan banken kommer att kvalificera dig, kommer de att vara kontrollera livsstilsvanor att FICO poäng inte spåra. I listan nedan kan verka nyfikna till vissa hoppfulla, men kom ihåg att du ber banken att lita på dig med en massa pengar. Om du hoppas på att få en inteckning, arbetar på dessa och räknar med att bevisa att långivaren:

Är du anställd stadigt och inom samma bransch?
Finns det luckor i din anställning historia?
Hur du hanterar dina tillgångar?
Har ditt lönekonto ett positivt saldo eller är du studsar kontroller?
Har du pengar på banken för nödsituationer?
Om något skulle hända dig, vad har du att falla tillbaka på?

Ta hand om ditt ekonomiska liv och du kommer att kunna verkligen råd att ny inteckning, vilket är mycket bättre än att bara få ett lån. Här är att bli kvalificerad för en trygg framtid.