vad man ska göra på en dag ute i Crewe

Staden Crewe är baserat i grevskapet Cheshire, England. Med en befolkning nära 70.000 platsen är känd för sin koppling till järnvägen som det var en gång hem till en nyckel järnvägsnät. Rolls Royce fabriken baserad i Crewe fram till 2002, men det slutade att göra dem och övertogs av Bentley. Crewe Alexandra FC är den lokala fotbollsklubben, som är i League One och har blygsamma uppslutning på grund av större grupper är baserade i närheten.

Crewe järnvägsstation gjordes 1830 och det är detta som de flesta av staden har byggts runt. Överraskande för en stad så liten att den har 12 plattformar med direkta kopplingar till Liverpool, Cardiff och London. Gör platsen idealisk för att leva om du funderar på att pendla eftersom det finns gott om ställen att hyra egendom i Crewe.

Det lokala rådet har nyligen gett klartecken till en omfattande renovering jobb på centrum med över 50% av det ute byggas för butiker och nya bostäder. En av de största attraktionerna i Crewe är Järnvägsmuseum. Föga förvånande med ett stort utbud av ånga tåg, lok och andra minnessaker järnvägsföretag. Platsen kan vara en riktig familj behandling som barnen kan titta runt och delta i de många aktiviteter medan föräldrarna kan ta en titt runt varven och tåg i sin egen takt eller kanske ha en kopp te.

Crewe centrum är i allmänhet ganska liten men har alla de lokala bekvämligheter som du skulle behöva plus några av de större butiker som är baserade runt om i Storbritannien. Det finns också lokala utomhus marknader som säljer färska lokala råvaror. Om du letar efter en trevlig måltid skickligt heter Pi Restaurangen är välkänd för fina middagar och om du är i din ale sedan försöka Borough armarna