Vad kan jag göra om avskärmningen är överhängande

Om du känner att du snart kan ställas inför en avskärmning, så du behöver inte vara ensam. Först kan det vara förvirrande, speciellt om du inte riktigt vet vad en avskärmning är eller vad man ska göra när du presenteras med en. Sanningen är att en avskärmning är något du vill försöka undvika, men i dagens ekonomiska klimat är detta inte alltid lätt, och halka eller amorteringar kan ibland hända oavsett hur hårt du försöker undvika det. Men att vara serveras med en avskärmning inte betyda slutet på världen och det finns några saker som du kan göra om du känner för dina pengar får inte sträcka längre.

En av dina alternativ är att försöka arbeta fram en överenskommelse själv med banken. Det bästa du kan göra själv är att vidta åtgärder så tidigt som möjligt, eftersom tidsfristerna kan variera kraftigt, på platser som Florida, är du ofta ges 20 dagar att svara på en avskärmning meddelande, så det är viktigt att du kontaktar en advokat som specialiserat sig på att försvara avskärmning fall genast så att ett korrekt svar kan anges för din räkning. Du kommer också vill försöka göra överenskommelser med din långivare om en modifiering. Ju tidigare du komma i kontakt med din bank, desto bättre blir det för dig.

Ett annat alternativ för dig är att försöka bekämpa avskärmningen med rättstvister och hoppas att din långivare gjorde ett misstag under de rättsliga förfaranden som måste följas innan en avskärmning kan utfärdas. Om långivaren gjorde ett misstag, då domstolarna kommer att förhindra utestängning från att gå igenom. Även detta är ett område som en kvalificerad avskärmning advokat kommer att gynna dig. Detta kanske kan köpa dig dyrbar tid som du kan använda för att ordna en resolution till förestående avskärmning, kan detta vara ett träningspass med långivaren, sälja ditt hem för ett rimligt pris, refinansiering, eller kanske få ett jobb så att du kan ordna ett träningspass om du är arbetslös.

Det finns också ett tredje alternativ tillgängliga för dig, vilket är att du kan vara berättigade till federala eller ens offentligt stöd för att lindra dina skulder. I vissa områden i hela Amerika, det finns välgörenhetsorganisationer, eller ens offentliga stödprogram som är utformade för att hjälpa människor som står inför avskärmning. En annan sak att tänka på är om din inteckning är försäkrad, om det försäkrade av VA, FHA eller HUD då du kan få ett träningsprogram omedelbart.

Din sista alternativet är en domstol beordrade träningsprogram, men bara om du uppfyller kraven. Enligt kapitel 13 i konkurslagen koden, kan du bara bli skyldig att betala tillbaka en liten del av vad du är skyldig i små månatliga avbetalningar, men det är viktigt att komma ihåg att kapitel 13 är konkurs och kommer att negativt påverka din kredit värdering, men det är lite pris att betala om det betyder att det gör att du kan spara ditt hem.

Om avskärmningen verkar vara ett potentiellt problem för dig inom en snar framtid, är det alltid viktigt att komma ihåg att det finns saker du kan göra, kan lösningar hittas. Du bör alltid titta på att få en advokat avskärmning försvar före allt annat, speciellt en som är kompetent och erfaren inom området. De kan relatera till dig och ditt problem för att hitta dig den bästa lösningen för att passa dina individuella behov. I Florida domstol, kan en avskärmning bistånd företag hjälper inte dig i domstol, men en avskärmning försvarsadvokat kan, och det är här viktigt rättshjälp som du kommer att dra nytta av de flesta om du verkligen vill spara och skydda din familj hem.