vad kan en omvänd inteckning kan användas för

En relativt ny finansiell produkt är tillgänglig för pensionärer som skulle kunna göra livet mycket mer lustfyllt. En omvänd inteckning är ett sätt att frigöra kapital i din bostad och förvandla det till kontanter. Denna typ av produkt har skapat ett stort intresse nyligen. Men det är också en mycket missförstådd produkt. Här tittar vi på vad en omvänd inteckning kan användas för.

Om du äger ditt eget hem (eller har betalat ut en betydande del av inteckning), så har du en värdefull tillgång. Du har möjlighet att ta ut en omvänd livränta inteckning som kan betala dig en betalning klumpsumma eller en vanlig månadsinkomst. Det finns inga regelbundna månatliga betalningar som med en vanlig inteckning. Lånet betalas tillbaka när du säljer fastigheten eller flytta ut ur det.

Ett engångsbelopp kan användas för en rad olika användningsområden. Den kan användas för att utföra ändringar i en fastighet för att göra det lättare för en äldre att leva i. Till exempel dörrkarmar skulle kunna breddas och ramp tillgång tillhandahålls. En trapphiss kan installeras för att göra livet lättare.

Du kan också använda pengarna för att njuta av livet. Du har spenderat hela ditt liv arbetar hårt så varför inte njuta av dig själv och gå på en resa för livet. Kanske har du alltid drömt om att åka på en jorden-runt kryssning eller Safari. Du kan också använda pengarna för att köpa en ny bil.

Du kanske vill använda en klumpsumma att betala av alla lån som du har. Du kan även använda den för att betala av en vanlig inteckning. Det låter lite konstigt att använda en inteckning för att betala av en annan. Men fördelen med detta skulle vara att du inte längre behöver göra några betalningar på vanlig inteckning.

En regelbunden månadsinkomst skulle kunna användas för att möta dina regelbundna månatliga levnadskostnader. Detta kan användas för att “fylla på” varje pension som du har. Du kan också ha vissa regelbundna utgifter för att uppfylla, såsom sjukvårdskostnader.

Du kan få en omvänd inteckning som en kombination av en klumpsumma och regelbundna månatliga betalningar om du önskar. Detta gör att du kan göra några inköp som du behöver och ändå ha en regelbunden inkomst.

För att få mer information om en omvänd inteckning kan du tala med din inteckning mäklare eller ett hölje rådgivare.