vad IRS är upp till och hur du kan få audited_

Just när inteckning mäklare trodde att det var säkert att gå tillbaka i vattnet och de var av rubrikerna … I en berättelse baserad på en Columbia University arbetsdokument som studerade 700.000 lån som en stor nationell hypoteksbank 2004-2008, alla Lånet härrör från mäklare utför! Åh, förlåt, missförstått jag det. Faktiskt, för lån som beviljas genom mäklare de var 50% mer benägna att vara brottsligt än lån som beviljas genom banken. Och här är en annan shocker: högre redovisade inkomster på låg-doc lån ofta motsvarade med högre brottslighet priser. Stunning. Studien fortsätter med att föreslå att värdepapperisering, där bankerna inte nödvändigtvis måste hålla fast vid sin egen produktion, även lett till lägre kravnivåer.

Om du är en ärlig, lag-bida medborgare, ska du bry dig om IRS börjar jämföra avbetalning och intäkter? Vad händer om du är en takläggare som gör halva sin inkomst i pengar? Om Jane Doe hävdar hon gör $ 2.000 per månad på sina skatter, men hennes inteckning betalning är $ 3500 bör det vara ett skäl för Ms Doe ska utredas? I ännu en annan historia igår, verkar det som om IRS “kommer att studera huruvida det bör i större utsträckning använda uppgifter om inteckning räntebetalningar som tillhandahållits av banker.” IRS närvarande använder sådana uppgifter för att skicka meddelanden till icke-filers som den anser borde ha lämnat in en retur. Uppgifterna kan också användas för att rikta om revisioner individer som inte lämna in skattedeklarationer, eller som rapporterar mindre inkomster än vad de betalade i räntekostnader. Självklart, om du är en kämpande låntagare som använder pengar från ditt sparkonto, eller från mamma & pappa, för att göra inteckning betalning, behöver du inte två killar med märken som visar upp på ditt kontor ….

Wells Fargo var i ryktesspridning igår, inte för något inteckning-relaterade utan snarare på om och när det kommer att betala tillbaka de pengar som regeringen TARP. Ryktena föranledde dess VD för att göra ett uttalande om att brunnar inte kommer att sälja mer lager att betala tillbaka sina TARP pengar utan hellre använda sina inkomster. Wells, förutom Citi och Bank of America, inte har betalat tillbaka något TARP pengar ännu. Även om $ 25 eller $ 26000000000 är en stor bit av förändring, har Wells haft sina bästa resultat i sin historia och har gjort pengar genom att skära sin utdelning. Låt oss hoppas att de fortsätter att köpa bolån!

Igår var en av de dagar då det var bättre att äga räntebärande värdepapper än att äga aktier. Som det visade sig, fanns det rykten virvlande om Wells Fargo (se ovan), och detta orsakade besättningen att blanda in den ökända “flykt till kvalitet”. Dessutom, många tror att aktiemarknaden har blivit lite framför sig under de senaste veckorna, och tog några vinster genom att sälja. Oavsett, gjorde obligationer väl, och priserna kom ner. Men som jag har sagt, är det få som klagar priser – de är för upptagna undrar om riktlinjer någonsin kommer lossna.

Vad flyttade priser igår? Entreprenad Utgifterna var 0,2% i juli, och jämfört med samma period året utgifterna är ned 10,5%. Institutet för Supply Management Factory Index steg till 52,9 i augusti, bättre än väntat. Vi hade också National Association of Realtors rapporterar att husförsäljningssiffror var upp 3,2%, mer än prognosen, och återigen hänföras till lägre priser, mindre dyra hus, och den skatteintäkt (som löper runt Thanksgiving). Så gå figur: bättre nyheter över hela linjen skulle ha flyttat aktiemarknaden högre och obligationer lägre, men det omvända hände.

Idag har vi industriorderingången och FOMC minuter, men vi har redan sett inteckning applikationer. Amerikanska bolånemarknaden ansökningar minskade förra veckan lite över 2%, med köp apps sjunkande för första gången sedan början av juli. Inköp låneansökningar doppade 1%, och applikationer för att refinansiera föll ca 3%. Vi hade också ADP antalet anställda, vilket inte inkluderar statliga jobb, som visade att förlorade arbetstillfällen i USA privata sektorn sjönk till sin lägsta månatliga nivån på nästan ett år. “Bara” var 298.000 jobb skärs i augusti. Efter denna godbit hittar vi 10-år på 3,36% och värdepapper inteckning om oförändrade.