vad inteckning alternativ är tillgängliga för en bostad

Att köpa ett hem är något som de flesta ser fram emot. När det blir dags att titta på de olika alternativ som finns tillgängliga för bolån, men frågorna börjar uppstå. Det finns så många olika alternativ att det definitivt kan vara förvirrande. Här är några korta beskrivningar som förklarar dina olika produkter lån typ.

Varje inteckning kommer att falla under en av två allmänna typer – det kommer antingen vara en fast ränta inteckning eller en justerbar ränta inteckning. Här är definitionerna av dessa två typer.

fast ränta inteckningar

En fast ränta inteckning är en där räntan och betalning hastighet alltid förblir densamma. Det spelar ingen roll vad som händer med marknaden – bra eller dåligt, din betalning inte ändras. Detta är särskilt bra när marknaden förändras eller ekonomin fluktuerar.

justerbar ränta inteckningar

En justerbar ränta inteckning är en som regelbundet ändras i syfte att återspegla de ekonomiska villkoren. De flesta människor får dessa inteckningar eftersom det tillåter dem att få ett lite större hus än vad de annars skulle ha råd. Dessa har oftast en fast ränta del för ett par år först, då räntan ändras regelbundet – kan vara månadsvis eller årsvis. Denna typ av inteckning är bäst när ekonomin är bra, men kan bli mycket kostsamt i tider av negativa ekonomier.

Bland dessa två typer av bolån, det finns olika namn som kan komma i antingen allmän typ.

ballong inteckning

Denna typ av fast ränta inteckning och är vanligen 5 till 7 år. Det är inte helt amortera i slutet av ordet, eftersom det är oftast refinansieras för en 25 eller 30-årigt inteckningslån. Detta alternativ måste anges i villkoren, men, så se till att det är i det, eller du kan vara kvar utan att kunna refinansiera.

jumbo inteckning

Två av de största lån organ i USA – Fannie Mae och Freddie Mac, som tak på hur mycket lån som de kommer att ge till en låntagare för ett hem. Varje inteckning kräver mer än detta anses vara en jumbo inteckning. De kan också kallas en icke överensstämmande inteckning.

assumable inteckningar

En assumable inteckning är en som den nya köparen av huset helt enkelt tar över utan
någon refinansiering. De villkor som gör denna typ av överföring måste vara i avtalet när den tillämpas på, eller det kan inte betraktas som en assumable inteckning. Det kommer också att kräva långivarens tillstånd och den nya ägaren måste kvalificera sig innan de godkänns. Under vissa förhållanden kan en del av de villkor ändras, och avslutande kostnader kommer att vara involverade. Att ta över ett assumable inteckning kylan visar sig vara mycket bra för köparen – i synnerhet om räntan är bättre än vad marknaden har att erbjuda på den tiden. Båda typerna, fast ränta eller justerbar ränta, kan vara assumable.

intresse endast inteckningar

Även titeln på denna inteckning är mer än lite lura, det är inte vad det verkar. Det vore mer sanningsenligt att säga ränta första inteckning än något. Med denna typ av inteckning, är den ränta som betalas först, lämnar huvudmannen orörd tills räntan betalas. Generellt innebär detta mer är betalt eftersom huvudmannen inte betalas ned alls. Detta skulle normalt långsamt minska ditt intresse. Skillnaden kan resultera i tusentals dollar mer som betalas under hela livstiden för lånet.