vad hypotekslån har den lägsta räntan

När du är shopping och jämförelse för ett hypotekslån kan det finnas en hel del skillnader mellan vilka långivare erbjuder. Vissa kan erbjuda lägre priser med förbehåll, kan andra erbjuder samma villkor men med en mycket högre hastighet. Shoppa runt, jämföra och förhandla är viktiga färdigheter i att få den typ av hypotekslån med den lägsta räntan.

Det första du måste göra när du får en inteckning är att åka runt till olika låneinstitut. Det finns många olika ställen du kan låna från bl.a. sparsamhet institutioner, banker, bostadsinstitut och kreditinstitut. Det lönar sig att först bestämma hur mycket du har råd att betala varje månad och din handpenning belopp innan du besöker en utlåning. Kom till varje låneinstitut med samma nummer, än så kommer du att kunna jämföra äpplen med äpplen.

Utbilda dig på de olika avgifterna och lägga tillägg som låneinstitut kan använda. Göra dig medveten om dessa avgifter kan hjälpa dig att hitta den typ av bolån med den lägsta räntan. Även en låg ränta kan se tilltalande på ytan, kan det finnas andra faktorer att beakta. Till exempel kan en låg vara inställbara, vilket innebär att det kommer att fluktuera upp och ner. Om du funderar på en justerbar låg se till att fråga om villkoren för justering. Kommer din månatliga betalning förändring eller kommer den extra kostnaden att läggas till din huvudman? Hur ofta är räntan beräknas? Dessa frågor kommer att hjälpa dig att avgöra om det låg ränta är verkligen en bra affär.

Också se till att fråga om det finns några “poäng” som med inteckning. Poäng är avgifter som betalas till långivaren eller mäklaren för ditt lån. Poäng och räntor är kopplade. Om du betalar mer poäng, då du kommer att betala en lägre ränta och vice versa. Du kan hitta information om priser och poäng i din lokaltidning. Dessutom, se till att be din långivare för att sätta de punkter i monetära termer. Förstå beloppet av de punkter hjälper dig att se exakt vad du måste betala.

Det finns också avgifter för att tänka på som kreditgivning eller underwriting, avgifter mäklare och transaktioner, avveckling och avslutande kostnader. Din långivande institutet ska ge dig en uppskattning av avgifterna. Lyckligtvis för dig, de flesta av dessa avgifter är förhandlingsbara. Alltid be om förklaringar av avgifter som du inte förstår.

Allt detta kan verka som en hel del arbete. Men för att hitta den typ av bolån med den lägsta räntan, det är definitivt värt det. Genom att förstå de avgifter eller kostnader i samband med ditt lån, kommer du att kunna avgöra om det låg ränta är verkligen allt som det är knäckt upp vara.