vad har vi lärt oss om utestängning från regeringen och Obama

Kongressen och presidenten har en ny plan för att hjälpa husägare bekämpa utestängning. Vi kallar det för “Obama Plan”. Många husägare önskar sig det bästa, men om historien har visat oss någonting, vi vet att det är alltid bäst att ha en back up plan.

Du kommer förmodligen ihåg senaste åren 320 miljarder dollar “Hopp för villaägare” program. Det var regeringarna försöker ge hjälp då, som har ansetts vara en enorm katastrof. Planen var tänkt att ge medel för att hjälpa husägare refinansiera och stödet var tänkt att hjälpa bankerna att ge nya lån. Programmet var tippad som den frälsare för låntagare som behövde avskärmning hjälp.

Slutet, enligt Fox News, var en enda sparad hem. Just det … en enda hem. Inte få mig fel, jag är, se till att en person är väldigt tacksam, men 320 miljarder dollar för att rädda ett hem? Är detta vad våra skattepengar används till!

Min enkla förklaring till detta är att kongressledamöter vet absolut ingenting om att rädda hem från avskärmning. I själva verket skulle jag bli förvånad om någon som spelat en roll i denna proposition någonsin hjälpt en enda person av avskärmning, dessförinnan ett hem.

Nu, den senaste “Obama Plan” lösning:

Självklart, efter denna historia med den politiska “bailout planer” vi inte har höga förhoppningar för detta heller. Och vi är inte de enda med låga förväntningar, enligt Wall Street Journal rubrik artikeln 15 april 2009, uppskattar GMAC inteckning företaget att endast tio procent av låntagarna i trubbel kommer att få hjälp av regeringen planen. Har vi bara blir lurad av regeringen ur en annan $ 320.000.000.000 dollar! Vad hände med de 4 miljoner lån som skulle bli hjälpt, enligt av regeringen? The Wall Street Journal är en ganska populär tidning och GMAC är ett enormt långivare, så jag tenderar att ta vad de säger ganska allvarligt, Men vänta, det finns mer.

MSNBC talkshows förra veckan beslutade att göra sin egen undercover arbete och ta reda på hur bra denna nya Obama planerar faktiskt skulle vara. En av deras kommentatorer faktiskt försökt att få hjälp under den nya Obama-planen.

Dessa var hans misslyckade och skrämmande resultat:

Ett. I de flesta fall kunde han inte nå ett lån serviceföretaget att ge någon hjälp alls, och

2. Var han verkligen nådde någon, kunde ingen förklara om han skulle kvalificera sig för Obama planen, eller ens ge mycket mer hjälp om att finna ut hur man kvalificera sig.

Tre. Andra välgörenhet företagen var inte bättre.

Det verkar, som vanligt, ingen riktigt förstår vad som händer och ingen vill göra några ändringar för att göra det lättare för familjer inför avskärmning.

När det kommer till kritan, en erfaren (för vinst) företag, drivs lagligt, kommer att få en betydligt bättre chans att hjälpa dig med ett lån modifiering när du står inför avskärmning. Långivare och icke-vinstdrivande företag helt enkelt inte har pengar, erfarenhet, eller de anställda för att hjälpa antalet människor inför avskärmning.

En annan stor del av bilden är incitamentet. Vilka incitament har en välgörenhet för att hjälpa rädda ditt hem? De får betalt oavsett och de inte får betalt mycket, så att de inte har råd att anlita någon erfaren nog för att få den bästa modifieringen för dig. Ett vinstdrivande företag endast får betalt för en lyckad workout plan, så de har ett större incitament för att få dig en prisvärd lån mod och att göra det snabbt.

Som för Obama planen, grattis till de 10% som kvalificerar sig, men de flesta av Amerika bättre börja göra planer för att stoppa avskärmning själv, eller hitta en professionell som kan göra det åt dig.

I slutändan är det inte möjligt att tänka sig att en statlig plan kan spara varje hus i USA. Utmätningar kommer aldrig komma med en one size fits all “regering” lösning. Varje familj måste sparas enskilt och de nästan aldrig passa in i en liknande form.

Som alltid, rekommenderar vi väljer tre möjliga lösningar för att rädda ditt hem. Lita aldrig på ett alternativ och aldrig, aldrig, aldrig, lita på regeringen för att lösa dina problem, bara känner sig glad och mycket lycklig om du är en del av det 10%!