vad gör de villkor apr, Aer och örat menar

Mortgage långivare har ett nedsättande namn för folk som byter bolåneinstitut att följa lägre priser – de kallar dem “Rate Tarts”. Författaren har en mycket mer apt beskrivning – Smarta Shoppers! När allt spenderar vem mer för exakt samma produkt, i detta fall pengar, när du kan få det billigare någon annanstans? Efter allt en £ från en långivare lika effektivt som en £ från en annan!

Bolånemarknaden är mycket konkurrensutsatt, och så länge som långivare använder priset som främsta vapen i sin marknadsföring plattform, kommer priskonkurrens att uppmuntra remortgagers att följa billigare erbjudanden. Ring dem Betygsätt Tarts om du måste, men de kommer att vara rikare för det!

I ett svar på stävja inteckning växling, har vissa långivare höjt sina up-front avgifter och andra förbättrade sina program kundlojalitet. I en sådan konkurrensutsatt marknad, kommer utmärkelser att delas ut för de bästa programmen kundlojalitet men lyfta upp främre laddningar, kommer helt enkelt minska långivare marknadsandelar, om än på förbättrade vinstmarginaler. Det verkar som långivare fortfarande måste lära sig att morötter är bättre än pinnar!

Till exempel erbjuder Birmingham Midshires närvarande 3,89% två år fast deal. Detta ser ut som en klar affär tills du läsa det finstilta – arrangemanget avgiften är inte marknadens genomsnitt på £ 500, det är en massiv £ 1499! Om du skriver ut avgiften under två år på £ 749,50 per år, det motsvarar en ytterligare tre fjärdedelar procent ränta på en £ 100.000 inteckning.

Så om du är frestad att remortgage du behöver göra två saker. Först lägger upp alla kostnader för att flytta din inteckning. Kom ihåg att lägga i värderingen avgiften (normalt £ 250 på en £ 100.000 inteckning), den uppläggningsavgift (vanligtvis £ 500), kanske en bokningsavgift (50 £?), Juridiska kostnader för att byta inteckning (vanligen runt £ 350 on a £ 100.000 inteckning), plus kostnaden för eventuella straff du kommer att debiteras för att avsluta ditt befintliga inteckning.

Nu är det dags att ringa din befintliga långivare.

Berätta för dem att du funderar på att flytta dig inteckning för en bättre affär. Såvida du inte sätta press på dem, långivare ofta arbetar på principen att dessa kan lämna en ganska attraktiv affär, kommer kunden apati företräde. De förlitar sig på det faktum att många låntagare kommer att vara glada att sitta tight och undvika kostnader, tid och besvär för remortgaging. Så skaka sina träd och se om en bättre erbjudanden faller ut. Om de helt enkelt erbjuda dig sin standard rörlig ränta De förtjänar inte din verksamhet!

När du helt har bedömt kostnaderna för att flytta, hittade den bästa nya affären du har rätt till, och fick din befintliga långivare att citera för att hålla ditt företag, kan du göra jämförelser och ett tydligt beslut.

Mäklare Online är en av de största finansbolag webbplatser i Storbritannien, de ger tillgång till citat livförsäkring och de flesta brittiska finansiella tjänster, inklusive remortgages. Mer information – Hur vet jag om jag bör byta inteckningar?