vad gör bolåneinstitut leta efter när du granskar dina program lån modifiering

Om du tittar på lån modifiering, är du antingen veta vad exakt lån modifiering är eller om du vill ta reda på vilka långivare är uppmärksamma på låneansökningar modifiering. Inte oroa: Hälften av de villaägare i landet letar efter exakt samma information.

Den långa och korta av det är: lån modifiering är en sänkning av din månatliga inteckning betalningar. Din långivare gör detta genom att minska och låsa din ränta medan skjuta en del av den huvudansvarige. Allt som allt är det mycket fördelaktigt för alla husägare går igenom ekonomiska svårigheter.

Att veta vad det är är bara en bråkdel av striden. Långivare är hårda på att granska din ansökan om lån modifiering.

Det enkla svaret på vad långivare söker i lån ändring program är: ekonomisk trygghet. Din långivare måste vara säker på att du kan göra din nya lägre utbetalningar varje månad. Lån ändringar är stora chansningar för långivare eftersom de i huvudsak förlorar pengar redan från början. Din långivare måste känna sig trygga i sitt avtal med dig.

Om du har ett fläckigt arbete historia, har bara varit med din nuvarande arbetsgivare för en skjorta tid, eller är arbetslösa din långivare är mycket mindre sannolikt att godkänna din ansökan lån modifiering. Men om du har en snart kommande framtida ökning av din inkomst (t.ex. en löneförhöjning eller befordran för dem som är anställda, eller en anställningsintervju du är säker på att de som är arbetslösa) din långivare kommer sannolikt att ge din ansökan en mer allvarlig titt-over.

Du kan ange eventuella framtida ekonomiska möjligheter i svårigheter brev, som du ska skicka in tillsammans med din ansökan. Förutom de ämnen som nämns ovan, kan svårigheter brev vara din plattform för att ange någon av dina speciella omständigheter i din ekonomiska svårigheter och eventuellt vända om förhandlingarna i din favör.

Din långivare kommer också att leta efter tydlig information som rör din inkomst att skuldkvoten i ditt lån ändring program. Ju högre skuldkvoten, desto mer troligt att du kommer att kvalificera sig, men om din inkomst är för låg kan du bli diskvalificerad. Långivarna letar efter ett tecken på att du har råd med den lägsta de kan ge dig. Men om din inkomst att skuldkvoten är inte så illa och de fortfarande avvisar dig, fråga dem om varför de inte godkänner din ansökan. I många fall, godkänt ett enkelt samråd med ett statligt lån modifiering specialist (gratis under Home Affordable Program) kan inte bara sätta fingret på problemet, men också hjälpa dig i förhandlingar med din långivare över acceptabla modifiering termer.

Men hålla en sak i åtanke: Oavsett hur mycket du behöver hjälp, absolut inte ligga på dina program lån modifiering. Din långivare kommer att ta reda på, och du kan vara ur ett hem.