vad gjorde du bestämmer dig för att få fast ränta inteckning

Du kan uppleva förvirring i valet mellan fast ränta inteckning ränta och rörlig system. Den här artikeln nedan kan hjälpa dig att ge en idé att göra i ditt beslut.

Om din inteckning fast ränta, kommer återbetalningar bli dyrare men din budget kommer att vara säkra och fasta, oberoende av vad som händer med räntorna i allmänhet. Till exempel, om du tar ett lån för att säga med 5% ränta fastställs för fem år “och även om boräntorna att falla till 1% eller 20%, kommer du fortfarande att debiteras 5% under kommande 5 åren. Denna typ av “spel” du skriver in. Om bolåneräntorna stiger till 20%, du vinner, eftersom du fortfarande måste betala 5%. Om de är nere på 1%, då förlorar du eftersom du fortfarande betala dem 5%.

När du betalar fast ränta, kommer du inte betala din inteckning av tidigt, kommer du inte få en rabatt eftersom räntorna har sjunkit, kommer du fortfarande i “fast” ränta.

Beroende på hur mycket skulder du har, hur mycket ränta du betalar på den här gången, du längden du har kvar att löpa fram till slutet av fem år och antalet kommer att debiteras en straffavgift för att avsluta ditt avtal. Du har möjlighet att ändra dina lån till en variabel en, särskilt om du föredrar en ny trygghet, lägre, fast ränta inteckning. Endast på detta sätt, genom att använda de extra pengar skulle du ha betalat, kan du ha möjlighet att betala av dina lån tidigare.

Anmärkningsvärt är med tanke på din budget och fråga dig själv om du har möjlighet att verkligen råd att riskera att delta i en rörlig ränta (dvs., om räntorna går upp, kan du betala lånet, eller kommer du slåss).

Med priser på all-time low punkten skulle vara synd att inte låsa den i. Med alla upp-och nedgångar som marknaden kommer att uppleva under de närmaste 30 åren inteckning du vet att du inte kan betala en stor skillnad men med en rörlig ränta där kommer att vara några månader kan du ha extra finanser och andra där du kämpar bara för att göra en betalning.

Om du inte kan ta den risken, det finns ingen skada i att vilja stabilitet genom att välja fast ränta inteckning.