vad förutsäger din favorit omvänd inteckning blogg för det kommande året

Ett av de bästa sätten att få up-to-date information är att följa en omvänd inteckning blogg. Även om inte varje blogg är skapade lika, många skrivna av erfarna specialister för närvarande arbetar i branschen. Efter en omvänd inteckning blogg kommer att hjälpa pensionärer att få den senaste informationen om olika lån produkter, viktiga förändringar, och förutsägelser om framtiden för omvänd inteckningar.

Omvänd inteckning blogg heta ämnen: ny kredit-och inkomster för 2012

För de som följer en omvänd inteckning blogg, kan detta vara gamla nyheter, men under 2012, Institutionen för bostäder och stadsutveckling (HUD) väntas släppa nya underwriting riktlinjer för omvänd inteckningar. Fram tills nyligen godkända långivare omvänd inteckning applikationer baserade på ålder, hem värde, rättvisa, och fastighetstyp. I ett försök att minska antalet pensionärer försumliga på sina lån, kommer långivare snart att tvingas också överväga sökande, AO betalningsanmärkningar och inkomster. Såvida en låntagare är sannolikt att hänga med i deras husägare försäkring, reparationer hem, och fastighetsskatt, kan långivarna tvingas vända sökanden bort.

Båda omvänd inteckning blogg ägare och läsare är nyfikna på att se vad HUD kommer AOS nya riktlinjer innebär. Strikta underwriting riktlinjer kan göra det svårt för vissa äldre att kvalificera sig för omvänd inteckningar i framtiden. Medan de flesta experter räknar med dessa riktlinjer för att vara ganska överseende, är det omöjligt att förutsäga exakt vad HUD kommer att besluta.

vad din favorit omvänd inteckning blogg förutspår för det nya året

Förutom HUD, AOS strängare underwriting riktlinjer, kan Federal Housing Administration (FHA) tvingas höja premier försäkringar för hypotekslån. På grund av den vikande bostadsmarknaden, FHA, AOS Mutual Mortgage Insurance (MMI) Fonden har tagit en hit. För att kompensera, kanske FHA tvingas höja HECM premier försäkringar för hypotekslån, som tidigare ökade från 0,5% till 1,25% år 2010. Lyckligtvis, vid denna tid, har FHA inga bestämda avsikter att höja premierna. Fonden tros öka med 2014, vilket skulle förneka behovet av högre premier om allt går enligt planerna.

Medan vissa omvänd inteckning blogg ägare har fokuserat på negativa förutsägelser, kommer 2012 att medföra flera positiva förändringar. HUD har utvidgats högsta ersättning gränserna genom 2012 och ökade medel för omvänd inteckning rådgivning. Pensionärer som äger bostäder värderas till $ 625,500 kommer fortfarande att kunna dra full nytta av det egna kapitalet under 2012.
Omvänd inteckning rådgivning, vilket har varit låg på finansiering under det senaste året, kommer att få 4 MUSD uppsving under 2012. Oavsett de förväntade förändringar lån underwriting, dessa två förändringar bevisar HUD, AOS tro på livslängden av deras HECM programmet. I själva verket, enligt Shaun Donovan, nuvarande sekreterare HUD, är HECM programmet i en starkare position på grund av den senaste tidens förändringar.

Jämfört med traditionella bolån, omvänd inteckningar är ganska ny. Eftersom dessa lån fortsätter att vara populärt bland pensionärer, är det troligt att HUD kommer att fortsätta att utveckla och förbättra sina omvänd inteckning program. För att ta reda på vad som händer i det nya året, kan seniorer hålla efter sin favorit omvänd inteckning blogg för aktuell information.