vad exakt omvänd inteckning är

Inteckning är ett lån som människor får mot deras hus. Där olika typer av inteckningar som är tillgängliga med olika långivare. Bland alla dessa omvända inteckning blir mer populärt för varje dag. Vid omvänd inteckning du behöver inte betala månatliga betalningar som det belopp du lånar är ett automatiskt från dig hem kapital och du kapitalet håller på minskningar när du ökar mängden av lånet.

Först, är denna typ av inteckning attraktiva personer särskilt mellan pensionärer eftersom det låter dem att bosätta sig i sina hus med hjälp av den samlade egna kapitalet och utan att göra någon månatlig betalning till banken. Utöver dessa är det mycket enkelt att ansöka om omvänd inteckning i jämförelse med andra typer av inteckningar.

Det finns vissa krav som du bör uppfylla för att uppfylla kriterierna för denna tjänst. Några av de grundläggande behoven är att personen i titeln bör vara minst 62 år gammal, måste du bor i detta hem, bör du ha bra mängd eget kapital kvar på ditt hus. Du bör ha tillräckligt med kapital på ditt hem att välja en bra mängd lån som mindre kapital kommer att leda till hög ränta och mindre pengar från ditt hem.

Stundom måste du inse resultaten av detta, särskilt när fastighetsmarknaden faller. På grund av de reducerande bostadspriser, kanske du inte kunna få mycket fond som du kan ha dröm först. Detta beror på att långivarna tar ett konto av fastigheten innan ett lån på fastigheten. De håller också i åtanke faller priset på fastigheten i ditt område. På grund av de komplicerade ekonomiska omständigheter, är flera långivare ger inte denna typ av inteckning något mer.

Du bör vara försiktig när du väljer en inteckning. Det finns massor av saker som du bör ha i åtanke när du väljer en inteckning. Om du väljer omvänd inteckning då måste du försöka hålla din sista avgift så lite som möjligt. Sedan, erhålla inteckning är ett viktigt beslut så du måste söka med olika långivare om ränta de tar ut och välja den bästa möjliga affär dvs tillgängliga för dig. Även om när du får inteckning, det säkras genom den federala regeringen, det är en bra idé att skaffa det med hjälp av ett stabilt och stort företag.