vad en inteckning långivare kan göra för dig

I bästa fall kan din bolåneinstitutet göra ditt hem köpupplevelsen så smidig som silke. En slarvig bolåneinstitutet, å andra sidan, kan kosta dig chansen att köpa huset av dina drömmar, eller ännu värre, lämna dig i sticket utan ett hus för att ringa hem. Tänk den förödelse som följer när en långivare inte sluts ett godkänt lån inom en angiven tid, och du förlorar huset du bjuder på. Olyckligtvis är dessa typer av missöden är inte ovanliga. Om du trodde att den enda roll för din långivare var att hand du en check, finns det några saker du bör veta om vad en inteckning långivare kan göra för dig.

Här är en snabb genomgång av roller inteckning långivare:

• Din långivare finner en bra ränta, och när denna kurs hittas, låser det i för dig så att du inte förlorar det.
• Du lita på din långivare att stänga lånet i tid. När du gör ett bud på huset, har du vanligtvis ett fönster av tid på sig att slutföra ditt lån och stänger på affären. Om din långivare inte stänger på ditt lån inom detta fönster kan du förlora huset du vill köpa.
• Långivaren ställer vissa avslutningsavgifter – administrativa avgifter, avgifter för olika tjänster och liknande. Eftersom långivaren ställer dessa avgifter, kan långivaren välja att avstå från en del av dem och spara en hel del pengar på ditt lån.

Naturligtvis, för att dra nytta av dessa besparingar, måste du veta din långivare, förstår inteckning processen och vara medveten om dina rättigheter som en låntagare. Här är vad du bör veta om att få en inteckning och din långivare roll.

förstå de olika typer av inteckningar

Bolåneinstitut erbjuder många olika typer av inteckning produkter – fasta bolån ränta, justerbara bolån ränta, jumbo inteckningar och hypotek ballong. Medan långivaren vet sina produkter, kan du inte göra ett välgrundat beslut utan att veta de grundläggande typer av inteckningar. Göra en del efterforskningar så att du får en uppfattning vilken typ av inteckning som passar dig bäst, och sedan söka långivare som erbjuder dessa typer av inteckningar.

hålla koll på aktuella räntesatser i ditt område

Det finns massor av sätt att hålla ett öga på de rådande räntorna – tidningen, webbsajter bank, även bostadsobligationer webbplatser citat som ger dig möjlighet att jämföra räntorna från många olika långivare.

Lär känna de olika typer av långivare

Inte alla långivare är skapade lika – men det betyder inte att man är i sig bättre än en annan. Inteckning mäklare shoppa runt och hitta dig de bästa lån för dina behov, men de kan ha egna intressen i åtanke om, till exempel, erbjuder en viss långivare incitament för lån. Banker och kreditinstitut kan erbjuda många tjänster vid sidan av lånet eller bortsett från lånet. I vissa fall kan ta ut en inteckning genom en bank som du har en befintlig relation ge dig några fördelar som du inte skulle ha med ett hushåll finans långivare.

förstå de typiska avsluta kostnader och avgifter för lån

Räntorna är bara en punkt i jämförelse när du handlar för en inteckning. Övriga avgifter inkluderar poäng, administrativa avgifter, kopiering, avgifter för bedömningar och mer. Be potentiella långivare att specificera typiska kostnader, inklusive kostnad per punkt, och vilka administrativa avgifter du kan förvänta dig att betala. Ofta långivare är beredda att avstå från en del av dessa avgifter för att locka ditt företag.

Hur man hittar en långivare för din inteckning

Det brukade vara en tanke på att de flesta människor skulle finna sin inteckning långivare genom en personlig remiss från en vän eller affärsbekant. Internet har förändrat det på många sätt, men det finns fortfarande en hel del bostadsköpare som föredrar en personlig rekommendation. Andra ställen att hitta seriösa långivare inkluderar:

• Agent remisser är en av de vanligaste sätten som köpare att hitta långivare. Om du inte har fått ett lånelöfte innan du ser en fastighetsmäklare, kan du förvänta dig agenten att rekommendera att du får en. Agenten har ofta en lista över långivare som han eller hon har arbetat i det förflutna.
• offert webbplatser kan ofta du skicka in en förfrågan lån offert till flera långivare i ditt område på en gång.
• Din bank eller kredit unionen är en självklar plats att leta efter en bra inteckning affär. Efter allt, litar du dem tillräckligt för att hålla dina pengar där.

En inteckning långivare kan göra ditt hem köpupplevelsen smidig och lätt, eller robust och tråkiga. Det är därför det är så viktigt att förstå sina roller och ansvarsområden. Den tid det tar att hitta en ansedd och erfaren bolåneinstitutet är väl värt ansträngningen.