vad en inteckning är och hur man får en

Finansiera ett köp av ett nytt hem kan vara en mycket förvirrande och komplicerad erfarenhet men det finns åtgärder du kan vidta för att göra det lättare. Du har redan tagit det första steget och bestämt att du är redo att köpa men nu vad? Var kommer resten av pengarna från? Om du inte är mycket lyckliga att ha sparat tillräckligt med pengar för att köpa ett hem ute till höger, kommer du antagligen behöva en inteckning. Men du kan fråga dig själv, “Hur mycket inteckning kan jag råd?” Följande artikel ger grundläggande steg och råd mot att få din första inteckning.

Vad är en inteckning? En inteckning är ett lån för att betala för fastigheter. Den har en viss återbetalning struktur inklusive betalningsfrister och räntesatser. Oftast är säkerhet för lånet en kvarstad mot egendom som köps. I händelse av att låntagaren inte kan betala tillbaka lånet, kan långivaren kräva juridiskt egendom som deras.

Så nu när du vet vad det är, tänker du förmodligen om hur du får en inteckning. Tyvärr, få en inteckning är inte riktigt så enkelt som att be att låna en penna även om det har blivit lättare de senaste åren. Innan gå in i en inteckning mäklare kontor eller banken, är det en bra idé att organisera din ekonomi.

När du ansöker om en fastighet hypotekslån, långivaren du arbetar med vill veta din förmåga att göra betalningar och kommer att behöva för att kunna avgöra om du kommer att vara en pålitlig investering så du kommer att behöva undersöka din ekonomiska situation. Detta kommer att hjälpa dig att räkna ut hur mycket du har råd (förutsatt en person kan sätta om en 20% handpenning, kommer de normalt kunna kosta på sig något som är upp till tre gånger sin årliga bruttoinkomst). Den grundläggande inteckning betalning formel består av att räkna ut din månatliga bruttoinkomst och din nuvarande skuld. Du måste räkna ut din brutto (totalt) inkomsten per månad och sedan subtrahera den del av skulden du har, vilket inkluderar allt långsiktigt såsom billån eller studielån betalningar lån. En inteckning betalning är traditionellt 28% till 40% av din månadsinkomst, men om du har utestående kredit, kan du ha möjlighet att öka andelen (tala med din långivare för mer information om detta). Ta sedan din månatliga bruttoinkomst och multiplicera det med 40% (eller .40). Detta kommer att ge dig en uppfattning om hur mycket lån du har råd och hjälpa dig att leta efter bostäder i din prisklass.

Nästa, se till att din kredit historia är i god status. Om din kredit är i dåligt anseende, blir det svårare för dig att få en inteckning och / eller en bra ränta. Få inte panik om din kredit historia är inte i den största stående – bara vidta åtgärder för att göra det bättre. Se till att göra alla dina betalningar i tid och i sin helhet. Det är bättre att göra detta innan du ansöker om en inteckning.

När du har din kredit historia i god status och dina organiserade ekonomi, är du redo att hitta en långivare. Kom ihåg att hitta en långivare som kommer att arbeta med dig och din ekonomi för att få lånet. Du kan be din bank för rekommendationer, fastighetsmäklare, titta på nätet eller i telefonkatalogen, eller be dina vänner och familj.