vad en första gången hem ägare behöver veta om bolån

Om du, Aore en första bostad funderar på att ta ut en inteckning för allra första gången, hela processen, från ansökan till godkännande, kan verka skrämmande. Ta lite tid att förstå de grundläggande elementen i en inteckning, inklusive priser och andra villkor, kan bidra till att göra godkännandeprocessen gå mycket smidigare, och hjälper dig att flytta in i ditt drömboende med fart och självförtroende.

De två viktigaste faktorerna flesta potentiella låntagare befatta sig med när de ansöker om en inteckning är räntan och lånetiden, vilket är den tid innan din inteckning kommer att betalas i sin helhet. De flesta inteckningar, särskilt de första gången hem köpare, är 30 år bolån, vilket innebär att det kommer att ta dig 30 år att betala tillbaka både kapitalbelopp och ränta. Vissa individer med större avbetalningar och större inkomster kan välja ett 15-årigt lån, eller ett 20-årigt lån, medan andra kan välja en term som varar i 40 år.

Din ränta och, i mindre utsträckning, din sikt bestäms av ett antal faktorer, inklusive din inkomst, arbete historia och kreditvärdighet, liksom priset på hem och din handpenning. Räntorna går upp och ner genom åren, men lyckligtvis för idag, aos hem köparen, dessa priser är för närvarande nära all-time bottenrekord, vilket innebär att du kan ha möjlighet att kvalificera sig för en mycket lägre takt än dina föräldrar, till exempel.

När man överväger en inteckning, måste du också vara medveten om de två huvudsakliga sätt att räntorna beräknas. Traditionella lån kommer att ha en fast ränta, som appliceras under hela lånet, medan nyare lån fordon kan erbjuda en justerbar ränta, vilket är lågt i början men stiger över tiden. Dessa lån är i allmänhet bundna till prime-räntan, stiger och faller som främsta upp-och nedgångar. Idag, aos rekordlåga räntor gör en traditionell inteckning mycket mer attraktiv än den var för några år sedan, då justerbara priser erbjuds inledande priser som var lägre än vad traditionella bolån skulle kunna erbjuda.

Dessutom, vissa bolåneinstitut erbjuder rabatter till män och kvinnor i vissa yrken, såsom undervisning och brottsbekämpningen, och det finns ofta program för första gången köpare (inklusive senare federala program) som kan erbjuda skattelättnader eller andra rabatter, vilket gör din inteckning ännu mer prisvärd.

Termen du väljer beror till stor del på din inkomst, samt din beräknade intäkter. Kortare lån innebära högre månatliga betalningar, men ditt lån betalas ut snabbare. Långsiktiga lån är mer plånboksvänlig, kräver mindre månatliga betalningar över en längre tidsperiod. Många första gången husägare baserar sina hypotekslån förväntningar på två inkomster, och välja en kortare tid, men om en make kan så småningom lämna arbetskraften att ta hand om barn, kan det vara en bättre idé att välja en längre sikt, vilket kommer att innebära betydligt lägre månadskostnad än den kortare termen inteckning. Eftersom du betala dem snabbare, kan kortare sikt inteckningar resultera i eget kapital i ditt hem byggs upp snabbare.

Innan du ansöker om en inteckning, det, aos en bra idé att få en kopia av din kredit rapport, samt en kopia av din kredit värdering. Det finns tre stora kreditupplysningsföretag byråer, och olika kreditkort och långivare kan rapportera till en, två, eller alla tre kontoren. Var noga med att begära en kopia från varje byrå och granska varje rapport noggrant för att se till att det inte finns några fel. Om du hittar fel, det finns enkla tvister processer du kan använda för att ta bort fel och göra korrigeringar. Varje amerikansk medborgare har rätt till en gratis kopia av sin kredit rapport varje år från vardera av de tre kontoren. Om du, Äôve redan fått din gratis rapport i år, kan du få ytterligare kopior för en avgift. Du måste betala en avgift för att se din kredit värdering, även kallad din FICO poäng för Fair Isaac Corporation, företaget som beräknar kredit poäng.

Beroende på din inkomst och kredit historia, kan du vara berättigad till ett större lån än vad du egentligen behöver för att köpa hem du vill ha. I de flesta fall, även om långivaren är villig att låna dig extra pengar, det, aos en klok idé att hålla fast vid din ursprungliga inteckning belopp istället ådra sig ytterligare skulder. Självklart, om du har skuld kreditkort eller andra lån som innebär en högre ränta än inteckning långivaren erbjuder, tar det ytterligare belopp i inteckning och använda den för att betala ner skulder med högre räntor kan vara en bra idé.

Slutligen, innan du skriver någon inteckning, bör du granska dokumentet noggrant och ställa frågor om eventuella villkor eller bestämmelser som är förvirrande. Genom att ta din tid att läsa din inteckning noggrant och se till villkoren passar din budget, kan du börja ditt liv i ditt nya hem med en större känsla av glädje och tillfredsställelse.