vad effektivisera en FHA refinansiera

Villaägare med en exisitng FHA inteckning har något som andra inte, det är en möjlighet att refinansiera med ingen inkomst kontroll, med en FHA effektivisera refinansiera inteckning.

En redovisade intäkter inteckning är ett minne blott, men kommer FHA effektivisera en refinansiera inteckning för att minska dokumentationen och emissionsgarantier normalt krävs. Det innebär inga skattedeklarationer, W-2 former eller stubbar lön och inga kontoutdrag att kontrollera tillgångar. Dessutom kräver FHA inte en kreditupplysning, men vissa långivare kan kräva en för prissättning hastigheten. En kontroll av inteckning krävs för att avgöra om lånet är brottsligt, vilket inte är tillåtet.

En annan potentiell fördel av FHA effektivisera refinansiera program är att ett hem bedömning inte kan behövas. Så, förutom att vara som en angiven inkomst inteckning, utan att kontrollera inkomster eller tillgångar, kan denna FHA lån eliminerar också värdet som ett hinder, särskilt i en vikande bostadsmarknad.

Som med alla statliga program, finns det vissa regler och begränsningar som avgör om en refinansiering kommer att passa in i FHA strömlinjeambitionerna riktlinjer, bland annat följande:

Ett. Den nuvarande inteckning ska refinansieras måste redan vara FHA lån
2. Ämnet Fastigheten måste vara låntagarens primära bostad
Tre. Den nuvarande inteckning ska refinansieras bör inte vara brottsligt
4. Den effektivisera refinansiera tillåter endast ett maximalt $ 500 cash ut
Fem. Den refinansiera måste resultera i att minska kapitalbelopp och ränta

När får en FHA effektivisera refinansiera utan att använda en ny bedömning, är det maximala lånebeloppet bestäms genom att använda det mindre av följande två beräkningar:

Ett. Den ursprungliga huvudsakliga balans av befintliga FHA inteckning, plus den nya upp framför inteckning försäkringspremie, som för närvarande är 1,5% på en effektivisera refinansiera.

2. Den befintliga FHA inteckning, plus kostnader stängning, förutbetalda skatter, försäkringar, räntor, och den nya upp framför inteckning försäkringspremie. Subtrahera återbetalning av gamla premie.

När du använder en ny bedömning för en FHA effektivisera refinansiera, kommer det maximala lånebeloppet bestäms av det mindre av följande två beräkningar:

Ett. Det beräknade värdet multiplicerat med den maximala lån till värde procentsats, som vanligtvis sträcker sig från 97% till 97,75% beroende på läget och lånebeloppet.

2. Den befintliga FHA inteckning, plus kostnader stängning, förbetalda fastighetsskatt, fara försäkring, upp till 30 dagar räntefritt, och subtrahera någon återbetalning av försäkringspremie.

Om det finns en kredit eller andra inteckning i hemmet, måste kvarstad innehavare samtycker till att åter underordna sina lån oavsett det kombinerade lån till värde. De totala mängderna av de första och andra inteckningar kan överskrida den normala lån till värde och den maximala inteckning gräns.