vad due diligence bör du tänka på innan du gör en grossist fastighetsaffär

Partihandel fastighetsaffärer finns stora möjligheter för en kunnig investerare att förvärva en vacker vinst med en relativt låg mängd ansträngning. Många egenskaper kan köpas till ett pris som ligger under marknadsvärdet, ändå ibland en grossistverksamhet affären är helt enkelt för bra för att vara verkliga, och en upplevd fynd kan visa sig vara en flopp eller ens ett försök till bedrägeri.
Därför är det viktigt för alla fastigheter investerare som vill bo på vinnarens sida av fastigheter grossistverksamhet spel, att utföra åtminstone några grundläggande due diligence innan de vidtar någon form av affär. Detta är speciellt viktigt när man saknar erfarenhet av fastigheter, eller när du arbetar med grossistverksamhet transaktioner som ligger utanför ditt område av expertis.

Vad är due diligence i fastigheter?
Due diligence innebär att samla information om både den egendom som du är intresserad av att köpa en grossist affär och ägaren av respektive fastighet. Denna dubbelkontroll kan du korrekt bedöma värdet av egendomen, för att avgöra om ägaren är ärliga i sina avsikter och för att avgöra om det finns några panträtter avvaktan på respektive fastighet.

När är det dags att utföra preliminär due diligence?
Du ska börja göra din flit direkt efter att du har etablerat en seriös kontakt med en potentiell säljare eller köpare. Företrädesvis när mötet med den person du har att göra med, bör du redan har samlat några preliminära uppgifter på både grossistverksamhet egendom och den enskilde. Således kommer du se om den person du har att göra med är ärlig, och dessutom kommer all denna information ger dig ett övertag i de fastigheter partihandeln förhandlingar.
Låt oss kolla vad är det minimala preliminär due diligence som du bör utföra innan du försöker göra en grossist fastighetsaffär.

Kontrollera fastigheten poster hos ditt lokala fastighets värderingsman. Bestäm ägandet av fastigheten, försäljning historia och taxering. Kontrollera även om ägaren har betalat sina skatter för fastigheten.

Gör en enkel sökning på nätet efter namnet på ägaren av fastigheten. Försök att hitta om personen är involverad i de civil-och brottmål.

Gå igenom en databas av liknande försäljning – söka några jämförbara egenskaper, i termer av storlek, placering och skick, och kolla priserna för försäljningen av fastigheter. Detta är ett bra sätt att skapa en preliminär basvärde för den egendom du är intresserad

Leta upp adressen till den fastighet på webbplatserna för lokala institutioner – kolla brottet index av området, avgöra om fastigheten är belägen i en översvämning zon och se om fastigheten är att bryta mot några civila koder. Eventuella problem som finns här kan hjälpa dig att bedöma det verkliga värdet av grossistverksamhet egendom.

Detta kan tyckas överdrivet vid första, dock eftersom erfarenheten ackumuleras kommer du att börja förstå att en framgångsrik fastigheter investerare behöver förberedas grundligt när du deltar i fastigheter grossistverksamhet.