vad du måste förstå om bolån

Många människor förstår inte vad en inteckning egentligen är. Det är därför de finner tanken på att ha en inteckning affär för att äga ett hem lite skrämmande. Det finns några saker om inteckningar som du behöver veta.

När man arbetar med inteckning, kommer du stöta på dessa villkor: term, hastighet och kostnad. Den inteckning sikt är det tid under vilken du kommer att betala av din skuld eller lån. Vanligtvis kan det vara så kort som tio år, och kan vara så länge som 30 år. Hur mycket du ska betala beror på hur lång sikt är. Också, med kortare löptider kommer lägre ränta.

Räntan bestämmer hur mycket du ska betala banken helt och hållet. Din kreditvärdighet, inkomst, tillgångar, eget kapital och skulder bestämma den ränta som skall läggas på toppen av lånet. Däremot kan räntan ändras beroende på vilken typ av hypotekslån program du är under.

Utgående kostnader är i princip en del av alla inteckningar och kan kallas helt enkelt som kostnader. Nästan alla bolån program kommer med avslutande kostnader och sällan kommer du att hitta en som inte har avslutande kostnader. Dessa kostnader omfattar bedömning, advokatarvoden, och laddar du möter när bearbetning lånet. Företag som inte tar ut avslutande kostnader kan ta tillbaka mer provision på lånet själv.

Hur väljer man en inteckning sikt? Termen vi talar om är mycket viktigt att välja ett låneprogram. Som ni kanske har hört, om du väljer en längre sikt, kommer du att betala lägre betalningar på en regelbunden basis. Ändå inte alla du känner vill betala lägre månadsavgifter. Det finns människor som föredrar att betala större månatliga betalningar så att de kunde betala av lånet snabbare. Med tanke på att du kommer att betala för en tillgång vars värde uppskattar över tiden, kan du välja en kortare tid. Då igen, har olika människor olika utbetalande kapacitet. Om ett kortsiktigt lån med stora månadsavgifter inte passar din ekonomiska möjligheter då du kan alltid byta till en långsiktigt alternativ.

Ett hypotekslån kan ha en fast ränta eller en justerbar ränta och ni vet alla har för-och nackdelar. Bolån med justerbara priser är att föredra under vissa fall. Räntan kan vara stabil under en period, säger en månad eller ett år, men som namnet antyder, är den ränta som beror på den nuvarande takt på marknaden. Justerbar bolåneräntor kan vara lämplig för dem som får en fastighet för första gången eller för dem som inte planerar att bosätta sig i ett hem för en mycket lång tid. Vissa människor som får en justerbar sats inteckning kan sälja fastigheten efter fem eller tio år. Dock kan de falla i en fälla när räntorna går upp. Smarta husägare övergå till en fast ränta inteckning när räntan går ner.

Många människor är tveksamma till att köpa ett hem och ser sig själva betala för det för lik för evigt. Till exempel låter en 30-årsperiod som du kommer att göra återbetalning för resten av ditt liv. Även om du kan välja för refinansiering att förkorta löptiden, det finns andra sätt. Att handskas med din rektor även betala bara liten summa varje månad kan ha en betydande inverkan på din skuld. Till exempel, om du kan skicka in tjugo dollar varje månad mot din huvudman, har du gjort 240 dollar på ett år. Ett annat utmärkt sätt att avsevärt minska de åren du spenderar betala av ditt bolån är genom att lägga till en annan full betalning varje år. Detta gör att du kommer att avskilja år från din tid.

Medan du betalar din inteckning, måste du på allvar planera din ekonomi så att du inte gör onödiga utgifter. Du behöver inte vara snål men åtminstone göra ett försök att prioritera dina skyldigheter så att du skulle stå inför något nedslående ekonomiska pärs. Dessutom bör du överväga hem förbättring, eftersom detta kommer att öka värdet på ditt hem.