vad du kan göra för att låsa in en låg boränta

Som många husägare vet, att få den lägsta bolåneräntan är inte möjligt för alla. Innan en långivare kommer att godkänna en inteckning, måste den sökande uppfylla de villkor som är nödvändiga för att förtjäna att låg ränta. Om du funderar på att ansöka om en inteckning i en nära framtid, här är några av de saker du behöver göra för att kvalificera sig för den lägsta bolåneräntan möjligt.

Dina ansträngningar att uppnå en låg boränta börjar faktiskt långt innan du någonsin fylla den första inteckning ansökan. För att bredda din vädjan till långivare och därmed utöka antalet alternativ du har, är det en bra idé att ta en närmare titt på din kredit rapport och din resulterande kredit värdering. Långivare titta mycket noga på hur du har lyckats pengar i det förflutna, och är starkt beroende av de uppgifter som finns på dessa rapporter. Det är till din fördel att se vad de ser är korrekt och aktuell.

Tänk på att granska en kreditupplysning är inte tillräckligt. Många långivare kommer att se minst två om inte alla tre av de rapporter som utarbetats av de viktigaste tre kreditupplysningsföretag: TransUnion, Experion och Equifax. Eftersom några av dina fordringsägare får anmäla sig till en eller två byråer men inte de andra, det finns alla chanser att var och en av de tre rapporterna kommer att innehålla information som saknas från de andra två.

Om du verkligen vill få en låg boränta, kommer du få en kopia av alla dina kreditupplysningar och gå igenom dem i detalj. Titta speciellt efter information som är föråldrad eller som felaktigt rapporterats. Kreditupplysningsföretag emot data och tillämpa det därför, att de inte kvalificerar det gäller noggrannhet. Detta innebär att du är ansvarig för att se vad potentiella långivare se på dessa rapporter är korrekta och inte gäller för dig.

Tillsammans med att se till att uppgifter om alla dina kreditupplysningar är aktuell, bryta informationen efter ledtrådar om hur du kan förbättra din kredit värdering. Till exempel kanske du upptäcker att genom att betala av de små saldon du bär på ett par kreditkort som din poäng kommer att gå upp ett par punkter. Avgående ett litet lån innan det är dags kommer också bidra till att öka din poäng aning. Allt du kan göra för att få din inkomst till skuld ranson i en mer gynnsam position kommer att ha en positiv effekt på din kredit värdering och därmed öka dina chanser att få en bättre ränta på en ny inteckning.

När du har dina kreditupplysningar i bra form och har gjort allt du kan för att sänka din aktuella skuld, är det dags att börja titta på inteckning erbjudanden. Gör inte antaganden om vilken typ av inteckning är bäst för dina behov. Ta dig tid att lära sig om fördelarna med en fast ränta inteckning, samt utforska de olika nivåerna av justerbar ränta inteckningar på marknaden idag. Att veta vad som finns där ute kommer att göra det mycket lättare att utvärdera de planer som erbjuds av en viss långivare, samt sätta dig i en position att ställa viktiga frågor när du träffar med långivaren för att diskutera din ansökan.

Om det alls är möjligt, spendera tid att få offerter från så många olika bolåneinstitut som möjligt. Det finns flera orsaker till denna typ av verksamhet. För det första är det mycket lättare att avgöra om en viss del är verkligen så bra när det gäller hastighet och termer om du har flera liknande erbjudanden att jämföra det med. Medan alla långivare måste följa statliga regelverk som gäller för att tillhandahålla inteckning tjänster, kommer vissa långivare som erbjuder fördelar såsom längre amorteringsfria perioder, eller optioner för att byta från fast till rörlig ränta vid olika punkter i livet av inteckning. Att veta vad du kan få med olika långivare hjälper dig kringgå situationer där långivaren har en låg bolåneränta men tillämpar en rad kostnader och avgifter som hamnar kostar en massa pengar över livet i inteckning.

Andra, kanske att veta vad du kan få med en långivare hjälpa dig i dina förhandlingar med långivare som du tycker är de bästa kandidaterna för dina behov. Trots det nuvarande tillståndet i ekonomin, har en kund med bra kredit fortfarande en chans att säkra en lägre kurs än alla publicerade priser, om han eller hon kan bevisa en annan långivare är villig att slå räntan nu ligger på bordet. Om du har dokumentation för att bevisa att en direkt konkurrent vill ha din verksamhet illa nog att erbjuda samma förmånliga villkor tillsammans med en lägre hastighet, kan långivaren du talar med anser att det är värt sin tid att matcha eller överstiga detta erbjudande.

Det finns till viktiga delar att få den lägsta bolåneräntan: kunskap och en solid kreditvärdering. Om du utbilda dig om vad priserna är ute, och har en mycket god kredit värdering, är chansen stor att du kommer att kunna låsa in en låg boränta. Den tid du spenderar på den främre änden kan löna sig i stort sätt under de kommande åren.