vad du bör veta om super jumbo lån

Funderar på att köpa ett högt pris bit av fastigheter i en hög profil stadsdel? Sen super jumbo inteckningar skulle vara det perfekta alternativet för dig!

För att tillgodose deras högprofilerade kunder har inteckning leverantörer utformat innovativa kravnivåer.

I USA, är en super jumbo inteckning kallas bostadslån vars belopp är mer än $ 650.000. Olika långivare har olika uppfattningar om vad som utgör en super jumbo inteckning, beroende på sina egna regler och förordningar.

Super jumbo lån är anpassade för de låntagare vars lån krav överskrider gränserna för en jumbo lån.

Den super jumbo kategori av bolån skiljer sig från jumbo inteckningar eller andra bostadslån i den meningen att dessa inteckningar inte bara överskrida den normala normen för vanliga bostadslån men även de inte är direkt definierad, kontrolleras eller regleras av antingen FNMA eller FHLMC (” Fannie Mae “eller” Freddie Mac “) byråer. Istället är den parameter och kriterier för jumbo inteckningar utformas oberoende av pengar långivare på egen hand.

Med undantag av Alaska, Guam, Hawaii och Amerikanska Jungfruöarna där jumbo lån gränser för enfamiljshus bostäder är $ 625.000, eller 50% högre, det lägsta lånebeloppet för en super jumbo inteckning vanligtvis faller mellan intervallet $ 500.000 till $ 1.500.000, med maximal super jumbo lånebelopp kör vanligtvis i $ 10.000.000 till 20.000.000 $ sortiment.

När det gäller vanliga lån, är den gräns som nyckeln långivare Fannie Mae och Freddie Mac, som i sin tur hjälper till att bestämma den lägsta gränsen för en jumbo hypotekslån. Dock är den maximala gränsen för en jumbo inteckning inte särskilt tydlig och standardiserad.

Enligt US Department of bostäder och stadsutveckling, inte följa en jumbo inteckning inte av de begränsningar som Fannie Mae och Freddie Mac.

Även om gränserna tenderar att variera beroende på läget du ansöker på, är processen för att säkra en jumbo lån liknar upphandla en överensstämmande lån. Men en viktig punkt som du behöver komma ihåg innan du ansöker om en är att super jumbo lån kommer tillsammans med en högre ränta.

Jämfört med överensstämmande inteckningar, super jumbo inteckningar medför en ökad risk som är i direkt korrelation med storleken på lånet.

Super jumbo inteckningar presentera långivaren med en ökad risk främst på grund av frånvaron av “byrå” stöd för dessa lån, vilket i sin tur minskar den tillgängliga gruppen av investerare och försäkringsbolag för alla jumbo inteckningar av en storleksordning.

Mycket ofta är jumbo inteckningar används omväxlande med super jumbo inteckningar men båda av dem är unika och distinkta i sina egna individuella sätt.

I stort, jumbo inteckningar avser lån mellan $ 400.000 och $ 1.000.000 medan super jumbo generellt beskriver lån som överstiger $ 1 miljon.

Du kan hitta mer information om båda, jumbo liksom super jumbo bolån upp till $ 2 miljoner på webbplatsen från en ansedd New Jersey Community Bank. Du kan också be om redovisade intäkter inteckningar eller fråga om deras verksamhet och personliga alternativ bank.