vad du bör veta om när tiden hem hypotekslån låntagaren

Det kan vara både spännande och förvirrande när det gäller att köpa din första bostad. Skaffa dig att känna till grunderna för bostadslån och vara på väg att hitta den perfekta platsen.

Vad är en inteckning?

I enkla termer, är en inteckning helt enkelt ett lån du gör för att betala av ditt hem. Om du är en första gången hem hypotekslån låntagaren, kan du bli ombedd att sätta in en handpenning och betala för resten (t.ex. en månad) genom ett hypotekslån. Anläggningar som kan erbjuda bolån är inteckning specialister, hypoteksinstitut och banker.

Vilka är de typer av inteckning?

-Återbetalning inteckning typ – månatliga betalningar görs inom en överenskommen löptid till lån och räntan betalas av.

– Ränta-bara inteckning – månatliga betalningar görs för en tidsperiod som överenskommits i avtalet, med undantag får endast avse lånets ränta inom den första perioden. Efteråt blir du ombedd att göra räntebetalningar i full varje månad.

-Den fast ränta inteckning – kräver att du betalar för en fast ränta under hela terminen. Räntorna ändras inte och därför erbjuder en känsla av säkerhet för de flesta låntagare.

-Justerbar ränta inteckning typ – har priser som justeras efter en inledande period med en fast ränta. Priser kan justeras beroende på uppgång och fall av andra ekonomiska priser. Detta kan låta skrämmande för bottenlån gången bostadslån låntagare, men de som vill ha en lägre initial hastighet kan dra nytta av denna typ av inteckning.

Vilka är kraven?

Ett. Bra kredit rapport:

Den kreditupplysning kommer att avgöra om långivaren kan godkänna din låneansökan eller inte, eller att höja räntorna för ditt lån eller inte. Långivare vill särskilt se till att en första gången hem hypotekslån låntagaren har förmåga och vilja att göra sina betalningar.

2. försäkring:

Om du precis har varit i en olycka, förlorat jobbet eller blivit sjuk, din försäkring kan användas för att betala av dina lån. Du kan behöva använda livförsäkring för att betala av dina lån bör dödsfall inträffa. Vad är några tips jag kan använda innan du köper fastighet?

– Förbättra din kredit rapport – Undvik att ansöka om mer kredit och betala i tid. – Granska och korrigera kreditinformation – Kontakta kreditupplysningsföretag att korrigera felaktigheter – Få det bästa programmet – Välj en plan som passar bäst för din situation. – Forskning – Skriv ner din prisklass och ta reda på hur mycket du kan låna. – Gör det på nätet – Använda Internet kan du spara mer tid och pengar. Långivare erbjuder nu inteckning räknare på nätet som du kan använda för att förutsäga vilken inteckning programmet är mest lämplig för dig. – Välj den bästa inteckning specialist – Bestäm om specialisten arbetar i ett företag som sannolikt kommer att stanna kvar i verksamheten när priserna fluktuerar. – Be om råd – Leta efter rekommendationer så att du är bekant med vilken typ av inteckning plan du får in.

Dessa är bara rekommendationer, dock, och bör inte användas i juridiska frågor.